Ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα έφτασε στην Ελ Αρίς της Αιγύπτου

Πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου αναφέρει ότι οι  αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας ενισχύουν την ασφάλεια της διάβασης της Ράφα.

Αεροσκάφη που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια έφτασαν σήμερα στη χερσόνησο του Σινά, όπου τα εφόδια θα φυλαχθούν μέχρι να καταστεί δυνατή η ασφαλής μεταφορά τους στη Γάζα, ανέφεραν ένα στέλεχος της Ερυθράς Ημισελήνου και ένας εθελοντής.

propoli

Η Αίγυπτος λέει ότι η διάβαση της Ράφα, από τη δική της πλευρά, παραμένει ανοιχτή όμως η κυκλοφορία διακόπηκε για πολλές ημέρες λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών στην πλευρά του παλαιστινιακού θύλακα. Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας ενισχύουν την ασφάλεια της διάβασης και μεταξύ άλλων μετακινούν τα τσιμεντένια φράγματα και οι πληροφορίες ότι την κλείνουν είναι αναληθείς, είπε μια πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου.

Δύο πτήσεις, μία εκ των οποίων από την Τουρκία, έφτασαν νωρίτερα στο αεροδρόμιο της πόλης Αλ Αρίς του Σινά, που απέχει 45 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. Συνολικά αυτήν την εβδομάδα έχουν φτάσει στο Σινά τουλάχιστον πέντε αεροπλάνα με ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατοίκους της Γάζας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι ένα αεροσκάφος με φάρμακα και άλλο ιατρικό υλικό προσγειώθηκε στην Αλ Αρίς. «Κάθε ώρα που τα εφόδια αυτά παραμένουν στην αιγυπτιακή πλευρά των συνόρων, περισσότερα κορίτσια και αγόρια, γυναίκες και άνδρες, ειδικά οι πιο ευάλωτοι, θα πεθάνουν», προειδοποίησε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. Τα υλικά αυτά μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες 300.000 ανθρώπων και περιλαμβάνουν φάρμακα για 1.200 τραυματίες και 1.500 καρδιοπαθείς, υπερτασικούς, διαβητικούς, διευκρίνισε ο Οργανισμός.

Στην Αίγυπτο υπάρχει ανησυχία για την πιθανότητα να εκτοπιστούν οι κάτοικοι της Γάζας λόγω της πολιορκίας του θύλακα και των ισραηλινών βομβαρδισμών. Όπως και άλλες αραβικές χώρες, η Αίγυπτος λέει ότι οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να παραμείνουν στη γη τους και εργάζεται για να διασφαλίσει την παράδοση της βοήθειας εντός της Λωρίδας της Γάζας.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Επιδεινώθηκαν σημαντικά οι συγκρούσεις στο βόρειο μέτωπο, λέει Ουκρανός διοικητής

Loading