Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε σήμερα την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα της συνόδου της G20 στη Ρώμη, αλλά είπε ότι δεν γκρεμίστηκαν οι ελπίδες του.
“Φεύγω από τη Ρώμη χωρίς να έχουν εκπληρωθεί οι ελπίδες μου, αλλά τουλάχιστον δεν γκρεμίστηκαν“, έγραψε ο Γκουτέρες στο Twitter.
#ΔΙΕΘΝΗ #Γκουτέρες ΟΗΕ: ανησυχία για πιθανή αποτυχία της διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή https://t.co/QMHt5DLBHU via @NewEuropegr pic.twitter.com/IzDixytvNQ
— New Europe Greece (@neweuropegr) October 23, 2021
Οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομικών παγκοσμίως συμφώνησαν νωρίτερα σήμερα σε μια διακήρυξη η οποία καλεί για “ουσιαστική και αποτελεσματική” δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής χωρίς ωστόσο να αναφέρει χειροπιαστές δεσμεύσεις ή λεπτομέρειες για τους τρόπους επίτευξης περιορισμού των βλαβερών εκπομπών άνθρακα.
- Κίνδυνοι από προϊόντα καθημερινής χρήσης για τον μεταβολισμό και τον εγκέφαλο των εμβρύων
- Αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο του Πρωθυπουργού – Νέοι διορισμοί και αναθέσεις ρόλων
- Η Σάκκαρη σημειώνει πτώση στο Νο 82 της παγκόσμιας κατάταξης τένις
- Αλλαγές στο επιτελείο επικοινωνίας του Μαξίμου
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Σταθερά στο Νο 8 της παγκόσμιας κατάταξης
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr