Απελευθερώθηκαν οι Έλληνες ναυτικοί που είχαν απαχθεί στο Καμερούν

Απελευθερώθηκαν μετά από τρεις εβδομάδες ομηρίας οι πέντε Έλληνες ναυτικοί που κρατούνταν όμηροι πειρατών στο Καμερούν. Την ευχάριστη είδηση γνωστοποίησε, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook o Yπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλιακιωτάκης. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά: “Εκφράζω τη χαρά μου για την απελευθέρωση των 5 Ελλήνων ναυτικών. Οι συντονισμένες προσπάθειες απέδωσαν. Εύχομαι καλή επιστροφή στην πατρίδα και τις οικογένειές τους”.

Ελεύθεροι αφέθηκαν, όπως έγινε πριν από λίγο γνωστό, οι πέντε Έλληνες ναυτικοί που κρατούνταν όμηροι στο Καμερούν. Μετά από εβδομάδες, καρποφόρησαν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη για την απελευθέρωση των ναυτικών που είχαν συλληφθεί ως όμηροι από πειρατές στο Καμερούν.

propoli

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 31 Δεκεμβρίου 2019, όταν ένοπλοι πειρατές απήγαναν οκτώ ναυτικούς, μεταξύ των οποίων πέντε Ελλήνων, του ελληνικού δεξαμενόπλοιου «HAPPY LADY» που βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ναυτικά μίλια από το λιμάνι «LIMBOH» στο Καμερούν.Το τάνκερ ανήκει στην εταιρεία East Med του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου και μετέφερε καύσιμα ενώ δεν επέβαιναν σε αυτό ένοπλοι φρουροί.

Οι πέντε απαχθέντες Έλληνες υπήκοοι ήταν ο 45χρονος πλοίαρχος, ο 26χρονος ανθυποπλοίαρχος, ο 38χρονος δεύτερος μηχανικός και δύο δόκιμοι 20 και 21 ετών.

Loading