Αργεντινή: Νέα… υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ με θάνατο 43χρονου από ασφυξία

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης βρίσκεται η υπόθεση του θανάτου από ασφυξία ενός 43χρονου άνδρα στην Αργεντινή κατά την προσαγωγή του από αστυνομικούς, μία υπόθεση που παραπέμπει στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Το συμβάν έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη στο κέντρο της πόλης Τουκουμάνα, μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων. Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν ότι οι αστυνομικοί χτύπησαν τον Σεφερίνο Ναδάλ και του πίεσαν το λαιμό στο έδαφος.

propoli

Σε σχετικό βίντεο που τράβηξε ένας περαστικός, φαίνονται τουλάχιστον 4 αστυνομικοί με στολή και δύο με πολιτικά. Ο άνδρας, όντας ακινητοποιημένος, ζητούσε επανειλημμένα βοήθεια. Από τη νεκροψία – νεκροτομή επιβεβαιώθηκε η ασφυξία ως αιτία του θανάτου του. Σημειώστε ότι ο Ναδάλ είχε συλληφθεί για κλοπή, αν και κανείς δεν είχε ειδοποιήσει την αστυνομία και δεν υπήρξε κανένα στοιχείο σε βάρος του.

Ιστορικό βίας από το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα

Προκαλεί, μάλιστα, εντύπωση το γεγονός ότι η οικογένεια του θύματος είχε καταγγείλει περιστατικό βίας από αστυνομικούς του ίδιου τμήματος σε μία προηγούμενη σύλληψή του, τον Φεβρουάριο. Πριν από πολλά χρόνια, ο 43χρονος είχε φυλακιστεί για ληστεία.

Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν καταθέσεις των αστυνομικών που εμπλέκονται στο περιστατικό.

Μάλιστα, οι αρχές ερευνούν τις ενέργειες της αστυνομίας της Τουκουμάν και για άν άλλο περιστατικό. Πρόκειται για το θάνατο του Λουίς Εσπινόζα, ενός εργάτη που είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ τη 15η Μαΐου και το πτώμα του εντοπίστηκε μία εβδομάδα αργότερα σε μία χαράδρα.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Τουλάχιστον 2 νεκροί από επίθεση σε Wal-Mart

Loading