Αύριο το πρώτο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας

Από εδώ και πέρα η γέφυρα θα ελέγχεται από την FSB

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας αποφάσισε να συγκαλέσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στον απόηχο της φονικής έκρηξης στη γέφυρα της Κριμαίας, με τρεις νεκρούς και μεγάλες ζημιές στην υποδομή.

propoli

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι «ο πρόεδρος θα έχει αύριο συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Ο Ρώσος πρόεδρος συναντά αρκετές φορές τα μέλη του Συμβουλίου. Η αυριανή συνάντησή τους όμως θα είναι η πρώτη μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας.

Η FSB θα ελέγχει πλέον τη γέφυρα

Από εδώ και πέρα, μετά από εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) θα αναλάβει την επίβλεψη της γέφυρας. Η συγκεκριμένη υποδομή είναι πάρα πολύ σημαντική, αφού πρώτον είναι σύμβολο της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία και δεύτερον αποτελεί δίαυλο ανεφοδιασμού των στρατευμάτων που είναι στη νότια Ουκρανία.

Η Βρετανία εκτιμά ότι η επίθεση «θα αγγίξει τον Πούτιν»

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας σε σημερινή του ανάλυση τονίζει ότι δύο από τις τέσσερις λωρίδες του οδοστρώματος της γέφυρας στην Κριμαία κατέρρευσαν σε πολλά σημεία, σε μήκος 250 μέτρων.

Σύμφωνα με το Λονδίνο, «η έκταση της ζημιάς στη σιδηροδρομική διάβαση της γέφυρας δεν είναι ξεκάθαρη». Όμως, «οποιαδήποτε σοβαρή διαταραχή στη χωρητικότητά της θα έχει πολύ πιθανόν σημαντικό αντίκτυπο στην ήδη δύσκολη ικανότητα της Ρωσίας να διατηρήσει τις δυνάμεις της στη νότια Ουκρανία».

«Η σιδηροδρομική διάβαση έπαιξε βασικό ρόλο στη μετακίνηση βαρέων στρατιωτικών οχημάτων στο νότιο μέτωπο (της Ουκρανίας) κατά τη διάρκεια της εισβολής» αναφέρει ο αναλυτής.

Δείτε επίσης: Ουκρανός αξιωματούχος ευχήθηκε…χρόνια πολλά στον Βλαντιμίρ Πούτιν με βίντεο από την έκρηξη στην Κριμαία (vid)

Loading