Μπαχμούτ: Η μάχη θερμαίνεται καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν

Ουκρανοί στρατιώτες πολεμούν τις ρωσικές δυνάμεις που προωθούνται κοντά στην πόλη στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς

Ρώσοι στρατιώτες που σφυροκοπούν το Μπαχμούτ με πυροβολικό πλησιάζουν σιγά-σιγά πιο κοντά στην πόλη της ανατολικής Ουκρανίας.

propoli

Ενώ μεγάλο μέρος των μαχών τον περασμένο μήνα εκτυλίχθηκε στην περιοχή Χερσώνα της νότιας Ουκρανίας, η μάχη που θερμαίνεται γύρω από το Μπαχμούτ καταδεικνύει την επιθυμία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για ορατά κέρδη μετά από εβδομάδες σαφών αποτυχιών.

«Μέρα με τη μέρα, για μήνες, οδηγούν ανθρώπους εκεί στον θάνατο, συγκεντρώνοντας τη μέγιστη ισχύ των χτυπημάτων πυροβολικού εκεί», είπε ο Ζελένσκι.

Ο βομβαρδισμός σκότωσε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους από την Τετάρτη έως την Πέμπτη, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Άλλοι τέσσερις έχασαν τη ζωή τους μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής στην περιοχή του Ντόνετσκ, ανέφερε ο Ουκρανός κυβερνήτης της επαρχίας καθώς τα ρωσικά στρατεύματα πιέζουν τις επιθέσεις τους στο Bakhmut και την Avdiivka, μια μικρή πόλη περίπου 90 χιλιόμετρα (55 μίλια) νότια που παραμένει επίσης υπό ουκρανικό έλεγχο.

Ο κυβερνήτης Pavlo Kyrylenko είπε ότι ο άμαχος πληθυσμός υποφέρει καθώς η περιοχή έχει μετατραπεί σε ενεργή εμπόλεμη ζώνη.

«Οι άμαχοι που παραμένουν στην περιοχή ζουν σε διαρκή φόβο χωρίς θέρμανση και ηλεκτρισμό», είπε ο Κυριλένκο σε τηλεοπτικά σχόλια. «Εχθρός τους δεν είναι μόνο τα ρωσικά κανόνια αλλά και το κρύο».

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Σφοδρές μάχες γύρω από τις πόλεις Σολεντάρ και Μπαχμούτ στο Ντονμπάς

Loading