Σχετικά με τις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία συζήτησε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με συμμάχους των ΗΠΑ
Η συζήτηση αυτή, μέσω βιντεοκλήσης, ξεκίνησε στις 9.57 (ώρα Ουάσινγκτον, 16.57 ώρα Ελλάδας), με τον Μπάιντεν να βρίσκεται στην Αίθουσα Επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου.
Στόχος της επικοινωνίας αυτής ήταν «να συζητηθεί η συνεχιζόμενη στήριξή μας στην Ουκρανία και οι προσπάθειες να καταστεί υπόλογη η Ρωσία, στο πλαίσιο του στενού συντονισμού μας» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Εκτός του Μπάιντεν, στη βιντεοκλήση αυτή μετείχαν ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, οι πρόεδροι της Πολωνίας και της Ρουμανίας, Αντρέι Ντούντα και Κλάους Γιοχάνις και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.
- Μητσοτάκης: Πρωτογενές πλεόνασμα 2 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, ενώ ο στόχος ήταν 1,4 δισ.
- Υδρογονάνθρακες: Προτάσεις από τη Chevron και συγκρατημένες τοποθετήσεις από την ExxonMobil
- Φραντσέσκο Φορτουνάτο: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 5χλμ βάδην
- Νέα εξέλιξη στη Euroleague: Ο Τόμας στο στόχαστρο της Ζαλγκίρις μετά την αποχώρηση του Γουόκερ
- Κασσελάκης: Προτείνει δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ σχετικά με τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου