Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία δεν έχουν καμία σχέση με μια πιθανή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν
Η Ρωσία ζήτησε το Σάββατο να της δοθούν γραπτές εγγυήσεις από την Ουάσινγκτον ότι οι κυρώσεις σε βάρος της δεν θα επηρεάσουν τη συνεργασία της με το Ιράν.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Face the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CBS ο Μπλίνκεν είπε είναι «κοντά» η επίτευξη συμφωνίας με το Ιράν, ωστόσο παραμένουν ανεπίλυτα ακόμα «ένα-δυο δύσκολα ζητήματα».
«Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία δεν έχουν καμία σχέση με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν και τις προοπτικές αναβίωσής της. Αυτά τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και δεν συνδέονται, κατά κανέναν τρόπο, μεταξύ τους», πρόσθεσε.
Το αίτημα της Ρωσίας θα μπορούσε να τορπιλίσει τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015 με την οποία η διεθνής κοινότητα ήρε τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.
Δείτε επίσης: Μπλίνκεν: Η γραπτή απάντηση στην Ρωσία ορίζει μια διπλωματική οδό
- Μαρίν Λεπέν: Καταδίκη για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, αναμένονται οι ανακοινώσεις για την ποινή
- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πώς το Ισραήλ έγινε cybernation – Ο Ράμι Εφράτι μιλάει για την ισραηλινή συνταγή επιτυχίας στην κυβερνοασφάλεια
- Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Υποχρέωση της κυβέρνησης η καταβολή 13ου και 14ου μισθού
- Ο πρόεδρος Ζελένσκι ανακοίνωσε το οικογενειακό του εισόδημα για το 2024 που ανέρχεται σε 365.000 δολάρια
- Έχω παιδιά: Μια ματιά στην καθημερινότητα της οικογένειας Πολίτη