Χαμάς: Νέα πυραυλική επίθεση μέσα σε λίγες ώρες – Σειρήνες και κοντά στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Για τρίτη φορά μέσα σε λίγες ώρες η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε μπαράζ ρουκετών με στόχο την περιοχή του Τελ Αβίβ.

Σειρήνες ηχούν, σύμφωνα με τoυς Times of Israel, σε ολόκληρη την πόλη και στα ανατολικά γύρω από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

propoli

Η εκτόξευση ρουκετών αποτελεί μέρος ενός μπαράζ επιθεσέων από τη Γάζα με στόχο τις πιο κατοικημένες περιοχές του Ισραήλ.

Πρόκειται για τον τρίτο βομβαρδισμό σε λιγότερο από δύο ώρες και φαίνεται να είναι ο σφοδρός.

Την ευθύνη για τις προηγούμενες επιθέσεις ανέλαβε η Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι επανέλαβε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός είναι «έτοιμος και αποφασισμένος» για την «επόμενη φάση» του πολέμου και ότι περιμένει πολιτικές εντολές.

Κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο στρατιωτικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι το Ισραήλ «μαθαίνει» από την εμπειρία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Μέση Ανατολή, αλλά «ο δικός μας πόλεμος διεξάγεται στα σύνορά μας, όχι χιλιάδες μίλια από το Ισραήλ» και πρόσθεσε ότι θεωρεί ότι οι πολεμικές συγκρούσεις θα διαρκέσουν «πολλές» εβδομάδες.

Ο Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι η Αίγυπτος παίζει ρόλο κλειδί στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων στην Γάζα, θέμα που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το Ισραήλ.

Στο μεταξύ, η πολυδιαφημιζόμενη από το Ισραήλ χερσαία επιχείρηση στην Λωρίδα της Γάζας καθυστερεί, ενώ πληθαίνουν οι συναντήσεις και οι επαφές ανάμεσα σε αμερικανούς και ισραηλινούς αξιωματούχους με θέμα την «επόμενη φάση» του πολέμου.

Η Ουάσινγκτον δεν θεωρεί ότι η ισραηλινή πλευρά έχει θέσει εφικτούς και συγκεκριμένους στόχους για την πολεμική επιχείρηση στην Λωρίδα της Γάζας, ενώ, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, το Ισραήλ δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θέλει να πραγματοποιήσει μία μεγάλης κλίμακας χερσαία επίθεση στον παλαιστινιακό θύλακα ή αν θα προχωρήσει σε δέσμη χειρουργικών και στοχευμένων χερσαίων επιχειρήσεων των ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά της Χαμάς.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Δύο 90χρονοι καταδικάστηκαν με τριετή αναστολή για τη λειτουργία κολαστηρίου ζώων

Loading