Χάος με την επιστράτευση στη Ρωσία: 25χρονος πυροβόλησε εξ’ επαφής στρατολόγο – Διαδηλωτές συγκρούονται με την Αστυνομία

Έντονες παραμένουν οι αντιδράσεις για τη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Πούτιν την περασμένη εβδομάδα ενώ οι Ρώσοι φαίνονται αποφασισμένοι να μην υπακούσουν στην εντολή της επιστράτευσης.

Πιο συγκεκριμένα, στο βίντεο που ανήρτησε ο Άντον Γκερασένκο έχει καταγραφεί η στιγμή που ένας 25χρονος πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής στρατολόγο σε στρατολογικό γραφείο στην επαρχεία Ιρκούτσκ της Ρωσίας το πρωί της Δευτέρας. Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα με στολή παραλλαγής να πυροβολεί τον επικεφαλής του στρατολογικού γραφείου εξ επαφής, ενώ άλλοι έφεδροι φεύγουν τρέχοντας από την αίθουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν τουλάχιστον τρεις πυροβολισμοί.

propoli

Κατά τον σύμβουλο του προέδρου της Ουκρανίας αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο Ζινίν αφού πυροβόλησε τον στρατολόγο στη συνέχεια είπε «κανείς δεν θα πάει στον πόλεμο, θα πάμε όλοι σπίτι μας». Κατά τον Γκερασένκο ο στρατολόγος Αλεξάντερ Γελίσεφ πυροβολήθηκε τέσσερις φορές.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ιρκούτσκ, Ιγκόρ Κόμπζεφ, έγραψε στο Telegram ότι ο στρατολόγος δέχθηκε έναν πυροβολισμό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Κόμπζεφ δεσμεύτηκε, επίσης, ότι ο 25χρονος δράστης «ασφαλώς και θα τιμωρηθεί» χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα με το Reuters, έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις σε στρατολογικά γραφεία με τελευταίες αυτές στο Νταγκεστάν και τη Γιακούτια περιοχές από τις οποίες, όπως καταγγέλλεται, έχει υπάρξει ένας δυσανάλογα μεγάλος αριθμός επίστρατων σε σχέση με άλλες περιοχές στη Ρωσία.

Σύμφωνα με αναφορές και βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter, πλήθος κόσμου – άντρες και γυναίκες – βγήκαν στους δρόμους το πρωί της Κυριακής για να διαδηλώσουν κατά της επιστράτευσης, με τις δυνάμεις ασφαλείας να «απαντούν» με πυρά, για να τους διαλύσουν.

Διαδηλωτές συγκρούονται με την Αστυνομία

Παράλληλα, δεν έχουν τέλος οι μεγάλες διαδηλώσεις σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη με τους πολίτες να αρνούνται να πάνε να πολεμήσουν στα εδάφη της Ουκρανίας.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της μερικής επιστράτευσης που ανακοίνωσε ο Πούτιν σημειώνονται επεισόδια ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχωρούν σε βίαιες προσαγωγές και συλλήψεις.

Χαρακτηριστικό της αστυνομικής βίας είναι ένα βίντεο στο οποίο καταγράφεται αστυνομικός να χαστουκίζει διαδηλωτή που έχει συλληφθεί και εκείνος να του «απαντάει» με κουτουλιά

Σε άλλο βίντεο φαίνονται αστυνομικοί να πιάνονται στα χέρια με διαδηλωτές και στη συνέχεια να τρέχουν να ξεφύγουν από τους διαδηλωτές.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Στέλνουν χαρτιά επιστράτευσης σε ηλικιωμένους, ασθενείς και… μαίες

Loading