Νόμιμος από σήμερα ο γάμος για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην Χιλή μετά από απόφαση του κοινοβουλίου
Το σχετικό νομοσχέδιο είχε κατατεθεί το 2017 με την ομοφυλοφιλκή κοινότητα της χώρας να αγωνίζεται για τα δικαιώματά της.
Η Γερουσία επικύρωσε το νομοσχέδιο με 80 ψήφους υπέρ, 20 κατά και δύο αποχές.
Αναμένεται η υπογραφή του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα, ώστε τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να μπορούν να παντρεύονται και να υιοθετούν παιδιά.
Η διευθύντρια του «Ιδρύματος Ισότητας», Ισαμπέλ Αμόρ δήλωσε: «Είμαι πολύ συγκινημένη. Δυσκολεύομαι να διατηρήσω την ψυχραιμία μου. Ήταν ένας αγώνας δρόμου πολλών χιλιομέτρων».
Το Κίνημα Ενσωμάτωσης και Απελευθέρωσης Ομοφυλοφίλων (Movilh) με τη σειρά του ανακοίνωσε: «Με την έγκριση του γάμου για όλους, η Χιλή έκανε ένα ιστορικό και αποφασιστικό βήμα για την προώθηση και την εδραίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ζευγαριών ιδίου φύλου και των οικογενειών τους, τα οποία παραβιάζονταν, αδιακρίτως, από την ίδρυση της χώρας μας».
Δείτε επίσης: Αγωγή κατά του Facebook έκαναν οι Ροχίγνγκια για τη γενοκτονία στη Μιανμάρ – Οι αναρτήσεις του υποκίνησαν την βία
- Κλιματική αλλαγή: η δραματική εξαφάνιση του πάγου στο νησί Σεντ Πολ της Αλάσκας
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επίκαιρη ερώτηση για την παραβίαση του νόμου περί χρηματοδότησης από τη ΝΔ
- Δημόσιο: Ο οδηγός για τους τρεις κορυφαίους γραπτούς διαγωνισμούς του 2025 και πώς να προετοιμαστείς
- Τέμπη: Στη Βουλή δικογραφία για τυχόν ποινικές ευθύνες Καραμανλή και Σπίρτζη
- Δράσεις του ΕΟΤ για την προβολή της Σαντορίνης σε επιλεγμένες τουριστικές αγορές