DACC: Ένα πανευρωπαϊκό κέντρο τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και καινοτομίας

DACC: Ένα πανευρωπαϊκό κέντρο τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και καινοτομίας

Στις αρχές του 2018 ιδρύθηκε από την Deloitte στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τη λειτουργία του το Deloitte Alexander Competence Center (DACC) – Ένα πανευρωπαϊκό κέντρο τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και καινοτομίας, με σκοπό την αξιοποίηση του πλούσιου ταλέντου που διαθέτει η πόλη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αναστροφή του brain drain.

Στο DACC, βασική στρατηγική επιλογή είναι η ανάπτυξη και καλλιέργεια των δεξιοτήτων και γνώσεων αποφοίτων πανεπιστημίων ή στελεχών που μέσω reskilling/upskilling επιχειρούν ένα νέο επαγγελματικό βήμα. Τα στελέχη του DACC λαμβάνουν συνεχή εκπαίδευση σε εκθετικές τεχνολογίες αιχμής και καινοτόμες υπηρεσίες και λύσεις και απασχολούνται σε σύνθετα και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα έργα για πελάτες της Deloitte σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Σήμερα στο DACC απασχολούμε ήδη πλέον των 500 εξειδικευμένων στελεχών, ενώ στόχος μας είναι να προσλάβουμε επιπλέον 400 άτομα τον επόμενο χρόνο.

Επιλέξαμε τη Θεσσαλονίκη σε μία περίοδο έντονης αβεβαιότητας στη χώρα μας και επενδύσαμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης, όπως το πλήθος και η ποιότητα των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, ο σημαντικός αριθμός ταλαντούχων αποφοίτων των πανεπιστημίων και η καλή ποιότητα ζωής σε μία πόλη που γίνεται όλο και πιο εξωστρεφής και ανοιχτή στις νέες ιδέες.

Διανύοντας μία εποχή όπου το πιο πολύτιμο και δυσεύρετο κεφάλαιο για τις επιχειρήσεις και κατά συνέπεια για τις πόλεις και τις χώρες είναι το ταλέντο, είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για ό,τι έχουμε ήδη πετύχει στο DACC και τη συνεισφορά μας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η επένδυσή μας ακολουθήθηκε από αντίστοιχες προσπάθειες και χαιρόμαστε που γνωρίζουν επίσης επιτυχία.

Με αυτές τις προσπάθειες, οι οποίες υποστηρίζονται και ενισχύονται από εξαιρετικές πρωτοβουλίες όπως το Thessaloniki Future Thinking Dialogues, εκτιμούμε ότι η Θεσσαλονίκη εισέρχεται σε έναν ενάρετο κύκλο – περαιτέρω ανάπτυξης και διατήρησης του ταλέντου, ενίσχυσης του οικοσυστήματος καινοτομίας, δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων, ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, τοπικής και κεντρικής κυβέρνησης και λοιπών φορέων και εντέλει προσέλκυσης περισσότερων επενδύσεων που θα τροφοδοτήσουν αυτόν τον ενάρετο κύκλο.

Δείτε επίσης: Ο ρόλος της περιφερειακής ηγεσίας στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε παγκόσμια περιοχή καινοτομίας

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading