Ανέφικτες είναι προς το παρόν οι εκεχειρίες για ανθρωπιστικούς λόγους στην Ουκρανία σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, αρμόδιο για ανθρωπιστικές υποθέσεις, Μάρτιν Γκρίφιθς
Ο Μάρτιν Γκρίφθις δήλωσε σήμερα πως εκεχειρίες για ανθρωπιστικούς λόγους μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία δεν είναι εφικτές στο κοντινό μέλλον, αλλά μπορεί να είναι εφικτές σε κάποιες εβδομάδες.
Σε ενημέρωση δημοσιογράφων στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Γκρίφιθς είπε ότι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν έχουν θέσει ακόμη τοπικές εκεχειρίες στην κορυφή της ατζέντας τους.
Συμπλήρωσε ότι αξιωματούχοι ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ σχεδιάζουν να στείλουν μια αυτοκινητοπομπή μέσα στις επόμενες δύο ημέρες στην εμπόλεμη ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ και από εκεί, να στείλουν προμήθειες στην περιοχή του Λουχάνσκ.
Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο κρατούμενοι Βρετανοί ζητάνε να τους ανταλλάξουν στην ρωσική τηλεόραση
- Τσουκαλάς: Στελέχη από τη σκληρή Δεξιά προσπαθούν να ενσταλάξουν το δηλητήριο του διχασμού
- Τέμπας: «Ο Πέρεθ επιδιώκει τον απόλυτο έλεγχο, η Ρεάλ συνεχώς παραπονιέται»
- Ο Εμμανουήλ Καραλής καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ και κυνηγά νέα ύψη
- Αλί Αμπάσι: Λυπάμαι ειλικρινά για την πράξη μου που προκάλεσε δυσφορία
- Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον προσωπικό αριθμό πολίτη: Πού και πώς θα χορηγείται