Διασώθηκαν 78 μετανάστες, 1 νεκρός και 1 αγνοούμενος στ΄ανοιχτά των νοτιοανατολικών ακτών της Τυνησίας

78 μετανάστες συνολικά διασώθηκαν σήμερα το πρωί στ΄ανοιχτά των νοτιοανατολικών ακτών της Τυνησίας, μετά το ναυάγιο του πλοίου στο οποίο επέβαιναν στο οποίο ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ένας φέρεται ως αγνοούμενος, ανακοίνωσαν οι αρχές και η τυνησιακή Ερυθρά Ημισέληνος

Μονάδες του Ναυτικού διέσωσαν σήμερα το πρωί 78 μετανάστες“, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, διευκρινίζοντας επίσης ότι “περισυνέλεξε το πτώμα ενός άλλου μετανάστη αιγυπτιακής καταγωγής“.

propoli

Οι μετανάστες κατάγονται από την Αίγυπτο, το Μπανγκλαντές, το Πακιστάν, το Σουδάν, τη Γουινέα και τη Γκάνα.

Οι διασωθέντες οδηγήθηκαν στο λιμάνι Ελ Κέτεφ στην περιοχή του Μπεν Γκερντάν, περιμένοντας να βρεθεί μια στέγη γι αυτούς, ανακοίνωσε ο Μόνγκι Σλιμ, ο υπεύθυνος της Ερυθράς Ημισελήνου στην περιοχή Μεντενίν.

Οι αρχές μετέφεραν τη σορό ενός μετανάστη, ενώ ένας άλλος φέρεται ως αγνοούμενος“, πρόσθεσε ο Σλιμ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, οι μετανάστες των οποίων η ηλικία είναι από 12 έως 45 ετών, αναχώρησαν από το Μπόκμας, κοντά στη Ζουάρα, στη βορειοδυτική Λιβύη, τη νύχτα της 14ης προς 15ης Δεκεμβρίου.

Το πλοίο στο οποίο επέβαιναν υπέστη μεγάλη ζημιά και βυθίστηκε 20 χλμ. από το Ρας Τζεντίρ, στη νοτιοανατολική Τυνησία.

Η Λιβύη, που βυθίστηκε στο χάος μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, έχει γίνει κόμβος για δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που επιδιώκουν να φτάσουν στην Ευρώπη δια θαλάσσης.

Η Τυνησία, σε βαθιά κοινωνικοοικονομική κρίση και με μια ασταθή πολιτική κατάσταση να επικρατεί σε αυτήν από το 2011, είναι επίσης το επίκεντρο πολλών αναχωρήσεων προς τις ακτές της Ιταλίας ή της Μάλτας.

Δείτε επίσης: Τυνησία: Βουλευτικές εκλογές και δημόψηφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση

Loading