Δωρεά 73.000$ σε εργαζόμενο των Starbucks, μετά την αγενή συμπεριφορά πελάτισσας

Την άμεση αντίδραση πολλών χρηστών των social media προκάλεσε η αγενής συμπεριφορά μιας κοπέλας προς έναν εργαζόμενο barista σε υποκατάστημα των Starbucks στο Σαν Ντιέγκο. Οι χρήστες έκαναν έρανο και συγκέντρωσαν 73.000 δολάρια για τον νεαρό Λένιν Γκιουτιέρεζ.

Όλα ξεκίνησαν όταν, δουλεύοντας στο ταμείο εκείνη την ημέρα, ρώτησε την πελάτισσα- την Άμπερ Λιν Τζιλς- αν είχε μάσκα, εξήγησε ο Γκουτιέρεζ δημοσιεύοντας βίντεο στο Facebook. «Όχι, δεν χρειάζομαι», του απάντησε η γυναίκα, προτού εκείνος της δείξει ένα χαρτί που εξηγούσε την πολιτική των Starbucks για τη χρήση μάσκας.

propoli

I’ve received numerous messages asking for my side of the story. Since this seems to be the most popular thread I decided to post my personal experience here. Thank you all for the love and support.

Gepostet von Lenin Gutierrez am Mittwoch, 24. Juni 2020

Ακολούθησε μια «θύελλα» βρισιών από την Τζιλς, η οποία αποκάλεσε τους ανθρώπους πρόβατα και έφυγε. Λίγα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με τον Γκουτιέρεζ, η πελάτισσα επέστρεψε, του ζήτησε το όνομά του, τον φωτογράφισε και του είπε ότι θα καλέσει στα γραφεία της εταιρείας.

«Πίστευα ότι εκεί τελείωσε. Δεν πίστευα ότι θα φτάσει σε αυτό», παραδέχθηκε ο barista που εργάζεται στην εταιρεία από το 2017. Όμως, η Τζιλς δημοσίευσε τη φωτογραφία του στο Facebook και έγραψε ότι ο υπάλληλος «αρνήθηκε να με σερβίρει επειδή δεν φορούσα μάσκα. Την επόμενη φορά θα περιμένω τους αστυνομικούς και θα φέρω μια ιατρική εξαίρεση». Ακόμη, εξέφρασε αμφιβολίες για τις μάσκες, για τις οποίες ανέφερε ότι είναι «ηλίθιες όπως και οι άνθρωποι που τις φοράνε».

Η ανάρτησή της συγκέντρωσε πάνω από 110.000 αντιδράσεις, 133.000 σχόλια και 49.000 share. Παράλληλα όμως, προκάλεσε ένα κύμα δωρεών προς τον Γκουτιέρεζ, στον διαδικτυακό έρανο, στον οποίο έχουν ήδη συγκεντρωθεί πάνω από 73.000 δολάρια.

Από την πλευρά της, η Τζιλς δηλώνει ότι έπεσε θύμα διακρίσεων, ενώ αναφέρει ότι έχει λάβει «χιλιάδες απειλές» για τη ζωή της. «Δεν παρενόχλησα κανέναν», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι απλά εγκάλεσε τον υπάλληλο για τις ενέργειές του.

Εκπρόσωπος τα Starbucks δήλωσε ότι η εταιρεία εφαρμόζει τις οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, αλλά και τις τοπικές εντολές για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Στο Σαν Ντιέγκο από την 1η Μαΐου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε πολλούς δημόσιους χώρους.

Όσο για τον Γκουτιέρεζ, ελπίζει ότι τώρα, με τη βοήθεια των χρημάτων από τον έρανο, μπορεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του και να διδάξει χορό. «Αυτό θέλω να κάνω πραγματικά. Να μπορέσω να δείξω στους άλλους και να δείξω πόσο αγαπώ τον χορό και πόσο με έχει επηρεάσει. Και αν μπορώ να το δείξω αυτό σε κάποιον άλλον, θα είναι εκπληκτικό να αλλάξει τη ζωή τους όπως άλλαξε τη δική μου».

Δείτε ακόμη: Μπάγια Αντωνοπούλου: Θα έκανε ξανά το Survivor Πανόραμα;

Loading