Δραστική αλλαγή στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας: Ο Τραμπ ανακοινώνει οικονομικές συνομιλίες

Δραστική αλλαγή στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας: Ο Τραμπ ανακοινώνει οικονομικές συνομιλίες

Ο Τραμπ και ο Πούτιν ξεκινούν συνομιλίες για οικονομική συμφωνία, αναμένοντας θετικές εξελίξεις στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις. Ενώ ο νικητής των γερμανικών εκλογών, Φρίντριχ Μερτς, εξέφρασε τις αμφιβολίες του σχετικά με τις τακτικές της κυβέρνησης Τραμπ σε σχέση με τη Μόσχα, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, για μια οικονομική συμφωνία μεταξύ των μέχρι πρότινος εχθρών. Αυτή η εξέλιξη υποδηλώνει μια πιθανή απόψυξη των ρωσοαμερικανικών σχέσεων.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα, ο Τραμπ επεσήμανε: Βρίσκομαι σε σοβαρές συζητήσεις με τον Πρόεδρο Πούτιν σχετικά με το τέλος του Πολέμου, καθώς και για σημαντικές συναλλαγές Οικονομικής Ανάπτυξης που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία. Οι συνομιλίες προχωρούν πολύ καλά!

Η εφημερίδα The Wall Street Journal αναφέρει ότι μια συμφωνία με τη Μόσχα θα σήμαινε μια καθοριστική ανατροπή στην παρούσα κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, οι ΗΠΑ εφάρμοσαν κυρώσεις και άλλα μέτρα με στόχο την απομόνωση της Μόσχας.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν τις νέες προτάσεις του Αμερικανού Προέδρου. Σε δηλώσεις του στο Οβάλ Γραφείο, ο Τραμπ ανέφερε ότι οι οικονομικές συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο. Έχουμε πολύτιμα στοιχεία που μπορούμε να προσφέρουμε, καθώς και πράγματα που θα μπορούσαν να τους φανούν χρήσιμα, δήλωσε, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι υπάρχει πιθανότητα οι συνομιλίες να μην αποδώσουν καρπούς.

Η Ρωσία, όπως και η Ουκρανία, κατέχει μεγάλα κοιτάσματα σπάνιων γαιών, γεγονός που οδηγεί τον Τραμπ να προτείνει ότι μια συμφωνία με τη Ρωσία θα μπορούσε να είναι ανάλογη με τις συζητήσεις που είχαν προηγηθεί με την Ουκρανία, κατά τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν πρόσβαση στους φυσικούς πόρους της. Στην ανάρτησή του, ο Τραμπ πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες με τον Πούτιν για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία συνεχίζονται. Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στον Λευκό Οίκο.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play