Δύο στρατιωτικοί του Μπαχρέιν πέθαναν από επίθεση Χούθι με UAV

Δύο στρατιωτικοί του Μπαχρέιν σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν από επίθεση Χούθι με UAV στα σύνορα Σαουδικής Αραβίας-Υεμένης, σύμφωνα με το BNA.

«Αυτή η τρομοκρατική επίθεση εξαπολύθηκε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Χούθι εναντίον της δύναμης του Μπαχρέιν, η οποία έχει αναπτυχθεί στα νότια σύνορα του σαουδαραβικού βασιλείου, παρά την κατάπαυση του πυρός μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στον πόλεμο της Υεμένης», υπογραμμίζεται.

propoli

Εκπρόσωπος της στρατιωτικής συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία καταδίκασε την επίθεση, προαναγγέλλοντας – εμμέσως – αντίποινα.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και υπογράμμισε ότι η Ουάσινγκτον παραμένει στο πλευρό του επί σειρά ετών συμμάχου της.

Δεν υπήρξε αναφορά στην επίθεση από μέσα ενημέρωσης ή χρήστες κοινωνικής δικτύωσης που πρόσκεινται στους αντάρτες Χούθι, οι οποίοι έστειλαν πρόσφατα αντιπροσωπεία στη Σαουδική Αραβία επιδιώκοντας να καταρτιστεί ένας οδικός χάρτης για την ειρηνευτική διαδικασία στην Υεμένη.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας εξέφρασε ικανοποίηση για τα «θετικά αποτελέσματα» των διαβουλεύσεων με εκπροσώπους των Χούθι στο Ριάντ.

Η Υεμένη παραμένει βυθισμένη στη δίνη εμφυλίου από το 2014, καθώς οι αντάρτες Χούθι – που υποστηρίζονται από το Ιράν – πολεμούν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας. Στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία επενέβη στον πόλεμο τον Μάρτιο του 2015, προς υποστήριξη των κυβερνητικών δυνάμεων.

Δείτε επίσης: Χόλιγουντ: Ενδέχεται να προκύψουν νέες απεργιακές δράσεις, σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων

Loading