Δύσκολες οι συνομιλίες με τη Ρωσία – «Η ρωσική πλευρά έχει ακόμη μια πολύ προκατειλημμένη αντίληψη»

Δύσκολες οι συνομιλίες με τη Ρωσία – «Η ρωσική πλευρά έχει ακόμη μια πολύ προκατειλημμένη αντίληψη»

Για τις σημερινές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας – Ρωσίας μίλησε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαήλο Ποντολιάκ

Ο Ποντολιάκ αποτελεί μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας και βρέθηκε στις σημερινές συνομιλίες με τη Ρωσία για την κατάπαυση πυρός, που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Γκομέλ της Λευκορωσίας.

Δύσκολες χαρακτήρισε τις συνομιλίες αυτές, δηλώνοντας: «Η ρωσική πλευρά, δυστυχώς, έχει ακόμη μια πολύ προκατειλημμένη αντίληψη για τις καταστροφικές διεργασίες που έχει δρομολογήσει».

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, οι διαπραγματευτές της Μόσχας και του Κιέβου θα επιστρέψουν στις βάσεις τους, προκειμένου να ενημερώσουν τους πολιτικούς τους ηγέτες, να λάβουν περαιτέρω οδηγίες και να προχωρήσουν σε έναν δεύτερο γύρο συνομιλιών «στο εγγύς μέλλον». Σύμφωνα με το Russia Today, οι συνομιλίες θα επαναληφθούν σε δύο ημέρες.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, οι δύο πλευρές προσδιόρισαν μια σειρά από θέματα που έχουν προτεραιότητα, ενώ έχουν καταρτίσει και μια λίστα με πιθανές λύσεις. Ο ίδιος είπε ότι υπάρχει πρόοδος σε μια σειρά από θέματα, επί των οποίων οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να συμφωνήσουν.

Επικαλούμενο τη ρωσική αντιπροσωπεία, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας μετέδωσε ότι ο επόμενος γύρος των συνομιλιών θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες. Πιθανότατα, ο τόπος διεξαγωγής θα είναι στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία.

Τι ζητάει ο Πούτιν για να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Τους όρους για να βάλει ένα τέλος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επικοινώνησε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.
Ειδικότερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ζητεί την αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσικού εδάφους, την “αποναζιστικοποίηση” της ουκρανικής κυβέρνησης και ένα “ουδέτερο καθεστώς” του Κιέβου, ως προϋπόθεση για τον τερματισμό της εισβολής στο Ουκρανία.

Ο Πούτιν ζήτησε “την αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, την επίτευξη της αποστρατιωτικοποίησης και της αποναζιστικοποίησης του ουκρανικού κράτους και την εγγύηση του ουδέτερου καθεστώτος του” ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε διευθέτηση, δήλωσε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση, μετά μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών.

Δείτε επίσης: Ο Ερντογάν τάσσεται κατά του Πούτιν: «Μη αποδεκτή η επίθεση της Ρωσίας στο ουκρανικό έδαφος»

Loading

Play