ΕΕ: Επιπλέον χρηματοδότηση για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα

Έκτακτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό και επιπλέον προσωπικό από τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες, όπως ο FRONTEX, ανακοίνωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη στις Βρυξέλλες

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης Δημήτρη Kαιρίδη. Οι προκλήσεις της Ελλάδας είναι προκλήσεις της ΕΕ. Τον διαβεβαίωσα για πλήρη υποστήριξη της Κομισιόν στη διαχείριση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα. Του είπα ότι η ΕΕ στέκεται πλήρως πλάι στην Ελλάδα. Η γενική διεύθυνση μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων παρέχει επιπλέον χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης» σημείωσε η κ. Γιόχανσον.

propoli

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες όπως ο FRONTEX παρέχουν «περισσότερο εξειδικευμένο προσωπικό». «Δεσμευόμαστε να εντείνουμε τη στενή ολοκληρωμένη συνεργασία μας με βασικούς γειτονικούς εταίρους» υπογράμμισε.

Καιρίδης: Ξεκάθαρη στήριξη από την ΕΕ]

Μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας: ξεκάθαρη στήριξη από ΕΕ, χρήματα και έκτακτη βοήθεια και ενίσχυση της παρουσίας της ΕΕ (όχι μόνον δεν φεύγει ο Frontex, μένει και βοηθά περισσότερο)” ανέφερε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.

Δείτε επίσηςΑποστολή στον Βόλο: Σε οριακό σημείο σπίτια άνωθεν του περιφερειακού – «Εξαφανίστηκε» ο δρόμος μπροστά από τις αυλές (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading