Οδηγία προγραμματίζει να καταρτίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τους ερχόμενους μήνες με την οποία θα αξιώνει από τις τεχνολογικές εταιρείες να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, ενισχύοντας τις ισχύουσες εκούσιες ρυθμίσεις, σύμφωνα με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag που κυκλοφορεί σήμερα, η Επίτροπος σημείωσε ότι οι πάροχοι υπηρεσιών ίντερνετ και οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν 22 εκατομμύρια αδικήματα που σχετίζονται με την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών το 2020, έναντι 17 εκατομμυρίων που είχαν καταγράψει το 2019.
Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό αποτελεί μόνον ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού.
“Θα προτείνω οδηγία τους ερχόμενους μήνες που θα αξιώνει από τις εταιρείες να εντοπίζουν, να αναφέρουν και να αφαιρούν (υλικό) σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών”, σημείωσε η ίδια στη συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα.
“Μια εκούσια αναφορά δεν θα επαρκεί πλέον”, σημείωσε.
Βάσει των σημερινών κανονισμών της ΕΕ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υπηρεσιών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και μηνυμάτων, όπως το Facebook και η Google, έχουν επιλογή να παρακολουθούν ή όχι τα αδικήματα.
Τέλος, η Γιόχανσον επισήμανε ότι ο αγώνας κατά της κακοποίησης ανηλίκων θα πρέπει να συντονιστεί καλύτερα και ότι χρειάζεται ένα ευρωπαϊκό κέντρο για την βελτίωση της πρόληψης, της επιβολής του νόμου και της υποστήριξης των θυμάτων.
- Γερμανία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς στο Αμβούργο, αντιπαράθεση με νεοναζί στο Βερολίνο
- Κρίσιμη κατάσταση για τον πάπα Φραγκίσκο λόγω άσθματος και άλλων προβλημάτων υγείας
- Επίθεση με μαχαίρι στη Μιλούζ: Ανάληψη της έρευνας από την εθνική αντιτρομοκρατική εισαγγελία
- Πάπας Φραγκίσκος: Σημαντική επιδείνωση της υγείας του Ποντίφικα
- Better call Saul: 10 χρόνια μετά, η σειρά που αναδύθηκε από τις στάχτες του Breaking Bad, συνεχίζει να εντυπωσιάζει