Πρόκειται για τρεις μαθητές από την Λεμεσό που επέστρεψαν στην Κύπρο μετά από ταξίδι στο εξωτερικό.
Τρία κρούσματα της νέας μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκαν στην Κύπρο και άμεσα τέθηκε σε συναγερμό το Υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τρεις ανήλικους μαθητές από τη Λεμεσό, οι οποίοι έφτασαν στην Κύπρο την 1η Ιανουαρίου, μετά από ταξίδι που πραγματοποίησαν στο εξωτερικό.
Στο αεροδρόμιο τους έγινε έλεγχος με PCR, ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.
Πέντε ημέρες μετά ανέπτυξαν συμπτώματα και επιβλήθηκαν εκ νέου σε έλεγχο PCR, με τα αποτελέσματα να είναι θετικά.
Μετά από την αλληλούχιση των δειγμάτων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου με ειδικό μηχάνημα που έφτασε την περασμένη εβδομάδα, διαπιστώθηκε ότι νοσούν με τη μετάλλαξη «Όμικρον».
Το Υπουργείο Υγείας τέθηκε σε συναγερμό καθώς γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν οι επαφές των τριών ανήλικων.
Πηγή: sigmalive.com
Δείτε επίσης: Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Το θύμα είχε να δει την οικογένειά της τέσσερα χρόνια (vids)
- Ιστορικό μπλακάουτ στην Ιβηρική Χερσόνησο: Η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί σε έξι έως δέκα ώρες, σύμφωνα με τις αρχές
- Υγεία και ασφάλεια στην εργασία: Ανατριχιαστικά στοιχεία για θανάτους εργαζομένων
- Ρ. Σβίγκου και Θ. Θεοχαρόπουλος: «Ουσιαστικές λύσεις για τις ανάγκες των πολιτών»
- Έλληνας συμμετέχει στο ισπανικό MasterChef Celebrity
- Αυξημένη παραγωγή και κερδοφορία για την Υδρόγειο Ασφαλιστική το 2024