Κριτική στη Γερμανία άσκησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα για τη στάση της απέναντι στη Ρωσία
Παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια εκπομπής του γερμανικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ARD χθες βράδυ, ο κ. Κουλέμπα υποστήριξε πως το Βερολίνο φέρει ευθύνη διότι συνέβαλε η Ρωσία να βρεθεί στη θέση όπου βρίσκεται σήμερα.
Πρόσθεσε ότι εξαιτίας αυτού, ελπίζει πως το Βερολίνο θα λάβει μέτρα που θα μπορέσουν να σταματήσουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Αποκαλώντας τη Γερμανία και την Ουκρανία «χώρες-εταίρους», ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας εξέφρασε την ελπίδα ότι το Βερολίνο θα βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό να εξασφαλίσει τα όπλα που χρειάζεται, θα τιμωρήσει τη Ρωσία με σκληρότερες κυρώσεις και θα υποστηρίξει το Κίεβο στην προσπάθειά του με σκοπό την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αναγνώρισε ότι η διαδικασία εισδοχής στην ΕΕ μπορεί να είναι μακρά διαδικασία, ωστόσο επέμεινε στο ότι η Ουκρανία ανήκει στην Ευρώπη και ότι η ένταξη της θα κάνει πιο ασφαλή τη Γηραιά Ήπειρο.
Ο Ντμίτρο Κουλέμπα αναγνώρισε πως το Βερολίνο έλαβε σκληρές αποφάσεις τις πρώτες ημέρες του πολέμου, διαβεβαιώνοντας πως κατανοεί πως οι αλλαγές πολιτικές δεν γίνονται εύκολα στη Γερμανία. Για χρόνια, είπε, η γερμανική πολιτική ηγεσία βασιζόταν στον διάλογο.
Αλλά πρόσθεσε πως τώρα ο κόσμος βλέπει αυτό που αποκάλεσε το αληθινό πρόσωπο της Ρωσίας, καλώντας τη Γερμανία να αναγνωρίσει πως έκανε λάθος και να διορθώσει την πορεία της. Προειδοποίησε πως ο κόσμος πρέπει να σταματήσει τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν γιατί αλλιώς η Ουκρανία δεν θα είναι η τελευταία χώρα που βάζει στο στόχαστρο.
Δείτε επίσης: Ουκρανία: Έτοιμοι για νέες επιθέσεις οι Ρώσοι
- Ανδρουλάκης: Η Ελλάδα της ΝΔ και η κυριαρχία των ολιγοπωλίων
- Ιωάννα Τούνη: Η απόφαση που πήρε για τα τέσσερα σπίτια της (ΒΙΝΤΕΟ)
- Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση προκαλεί πολιτική αναταραχή: Ευθύνες στον Παπαστεργίου από τον Γεωργιάδη
- Συνεργασία του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για την προώθηση της καινοτομίας
- Νέα διάσταση στις ελληνοβουλγαρικές σχέσεις μετά την ένταξη της Βουλγαρίας στη Σένγκεν