«Έφυγε» η εγγονή του Νέλσον Μαντέλα – Έδινε μάχη με τον καρκίνο

Σε ηλικία μόλις 43 ετών έφυγε από τη ζωή η Ζολέκα Μαντέλα, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Η 43χρονη εγγονή του εμβληματικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, η Ζολέκα Μαντέλα, κατέγραψε την ιστορία της ζωής της στην αυτοβιογραφία «Όταν η ελπίδα ψιθυρίζει». 

propoli

Γνωστή για τη μακροχρόνια μάχη της ενάντια στον καρκίνο, από τον οποίο τελικά νικήθηκε, η Ζολέκα μπήκε επειγόντως στο νοσοκομείο τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας, Zwelabo Mandela.

«Η Ζολέκα πέθανε… περιτριγυρισμένη από φίλους και οικογένεια», είπε.

Τα τελευταία χρόνια είχε μιλήσει, επίσης, ανοιχτά για το ιστορικό του εθισμού της στα ναρκωτικά. Το Ίδρυμα Nelson Mandela είπε ότι η δουλειά της ήταν εμπνευσμένη.

Ανέφερε ότι αύξησε την «ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου», καθώς και «την κατάρρευση του στίγματος που περιβάλλει την ασθένεια». Μίλησε ακόμη με ειλικρίνεια για τους αγώνες της ενάντια στην κατάθλιψη και το γεγονός ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά ως παιδί.

Όταν η 13χρονη κόρη της σκοτώθηκε σε τροχαίο το 2010, η Ζολέκα Μαντέλα έκανε εκστρατεία για καλύτερη οδική ασφάλεια. Αργότερα έχασε και έναν γιο που γεννήθηκε πρόωρα. Ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Ο θρυλικός πολιτικός και σύμβολο του αγώνα ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις, Νέλσον Μαντέλα, πέθανε το 2013 σε ηλικία 95 ετών.

Δείτε επίσης: Στ. Κασσελάκης σε δημοσιογράφους: «Αν έρθω στη Βουλή στις 2 το βράδυ θα σας βρω εδώ;»

Loading