Αίγυπτος: 87 νεκροί και 1.625 κρούσματα κορονοϊού σε μια ημέρα

Ραγδαία είναι η εξάπλωση του κορονοϊού στην Αίγυπτο, αφού μέσα στις τελευταίες 24 ώρες κατεγράφησαν 87 θάνατοι και 1.625 νέα κρούσματα.

Ως εκ τούτου η Αίγυπτος μετρά συνολικά 2.620 νεκρούς επί συνόλου 62.755 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τα μέσα του Φεβρουαρίου, ενώ 399 άτομα έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία χθες αφού κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν πλήρως. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ιαθεί στη χώρα έφτασε τους 16.737.

propoli

Οι αρχές της Αιγύπτου ανακοίνωσαν τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος από τον νέο κορονοϊό τη 14η Φεβρουαρίου και τον πρώτο θάνατο εξαιτίας του οξέος συνδρόμου του αναπνευστικού που προκαλεί, την 8η Μαρτίου.

Παρά τους συνεχιζόμενους υψηλούς ημερήσιους απολογισμούς, η Αίγυπτος αίρει σήμερα Σάββατο τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας που εφαρμοζόταν για τρεις μήνες, ενώ ανήγγειλε την επαναλειτουργία εστιατορίων, καφέ, κινηματογράφων και θεάτρων στο 25% της χωρητικότητάς τους, αλλά και το άνοιγμα τεμενών και εκκλησιών, αλλά χωρίς να επιτρέπει τις μαζικές προσελεύσεις για τις προσευχές της Παρασκευής ή τις λειτουργίες της Κυριακής.

Οι διεθνείς πτήσεις θα ξαναρχίσουν από την 1η Ιουλίου, καθώς οι αρχές στο Κάιρο ελπίζουν να περισώσουν μέρος της τουριστικής περιόδου.

Δείτε ακόμη: Κορονοϊός – ΗΠΑ: Σε επίπεδα – ρεκόρ ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων

Loading