Σε τηλεδιάσκεψη συμμετείχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με άλλους ευρωπαίους ηγέτες , υπό τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, για το θέμα της ουκρανικής κρίσης.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης υπογραμμίστηκε η ανάγκη συντονισμού των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως επίσης τονίστηκε και η ανάγκη καλύτερης προετοιμασίας σε περίπτωση κλιμάκωσης της κρίσης.
Υπογραμμίστηκε ακόμη η ανάγκη διατήρησης της ευρωπαϊκής ενότητας και η εξάντληση όλων των διπλωματικών μέσων και των διαύλων επικοινωνίας προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση.
Τέλος, οι ηγέτες επανέλαβαν ότι μία επιθετική ενέργεια από την πλευρά της Ρωσίας θα επέφερε σοβαρές συνέπειες με μεγάλο κόστος και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή.
Δείτε επίσης: Δολοφονία Άλκη: Ενώπιον της ανακρίτριας ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία (vid)
- Γκλάσνερ: «Απογοητευτικό και εκνευριστικό, αλλά συνεχίζουμε»
- Η νέα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σανάε Τακαΐτσι, ενισχύει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και προγραμματίζει αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες
- Το ντοκιμαντέρ «Heaven» της Νταϊάν Κίτον επιστρέφει στους κινηματογράφους
- Ράσφορντ: «Επιθυμώ να παραμείνω στην Μπαρτσελόνα, ήταν η αναγκαία αλλαγή»
- Καναδάς: «Παραπλανητική» διαφήμιση νευρίασε τον Τραμπ και βάζει τέλος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις
![]()
