Ελληνίδα φοιτήτρια στη Ρωσία:«Αυτό που ζητάμε είναι να επιστρέψουμε στη χώρα μας»

Η φοιτήτρια οδοντιατρικής, Μυρτώ Τελοπούλου μίλησε ζωντανά από τη Μόσχα

Όπως είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή LIVE NEWS:

propoli

«Αυτό που ζητάμε είναι να επιστρέψουμε στη χώρα μας και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε ανενόχλητοι τις σπουδές μας».

 Άνδρες αποχαιρετούν τις οικογένειές τους με δάκρυα στα μάτια

Από χθες έχει αρχίσει η επιστράτευση στη Ρωσία, και έχουν ήδη κυκλοφορήσει κάποια βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία δείχνουν Ρώσους νεοσύλλεκτους να αποχωρίζονται τις οικογένειές τους.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μερική επιστράτευση και έδωσε τον λόγο του ότι θα χρησιμοποιήσει «όλα τα διαθέσιμα μέσα» έτσι ώστε να εμποδίσει μελλοντικές επιθέσεις. Γι’ αυτόν το λόγο αναμένεται να στείλει το λιγότερο 300.000 άνδρες στην πρώτη γραμμή.

Τρομοκρατημένοι άνδρες αποχαιρετούν τις οικογένειές τους αγκαλιάζοντας τα παιδιά τους και τις συντρόφους τους.

Ο ανταποκριτής του «Guardian», Πιότρ Σάουερ, δημοσίευσε βίντεο από το δίκτυο Taygainfo, που δείχνει οικογένειες να αποχαιρετούν τους δικούς τους ανθρώπους που έλαβαν φύλλα πορείας για τον πόλεμο, στην πόλη Γιακούτσκ.

Στέλνουν φύλλα πορείας ακόμα και σε όσους έχουν συλληφθεί

Σύμφωνα με ξένα μέσα, η Ρωσία στέλνει φύλλα πορείας και σε όσους έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων έτσι ώστε να συνδράμουν στην προσπάθεια της χώρας τους.

Υπολογίζεται ότι 1.400 άτομα συνελήφθησαν, καθώς ξέσπασαν ταραχές σε όλη τη χώρα λόγω της διαταγής επιστράτευσης του Πούτιν.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη ομάδα παρακολούθησης OVD – Info έχουν επιστρατευθεί κρατούμενοι διαδηλωτές από τέσσερα αστυνομικά τμήματα στη Μόσχα, όπως ανέφερε στο CNN η εκπρόσωπος Μαρία Κουζνέτσοβα.

Δείτε επίσης: Παραληρεί ξανά ο Ερντογάν: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την σφαγή στην Τριπολιτσά» (pic)

Loading