Έλον Μασκ: «Δόξα τω Θεώ» αθωώθηκε από την κατηγορία της εξαπάτησης των μετόχων της Tesla

Έλον Μασκ: «Δόξα τω Θεώ» αθωώθηκε από την κατηγορία της εξαπάτησης των μετόχων της Tesla

«Το γεγονός ότι τουιτάρω κάτι δεν σημαίνει ότι ο κόσμος θα το πιστεύει ή ότι θα ενεργήσει ανάλογα», είπε ο Μασκ για το tweet που ανήρτησε στις 7 Αυγούστου του 12018 όπου ανέφερε ότι θα ιδιωτικοποιήσει την εταιρεία

«Δόξα τω Θεώ, η σοφία του λαού επικράτησε!» έγραψε ο Έλον Μασκ στο Twitter, μετά την ετυμηγορία των ενόρκων στο Σαν Φρανσίσκο που αποφάνθηκαν την Παρασκευή ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla δεν χειραγώγησε τους επενδυτές σχετικά με εξαγορά της Tesla που τελικά δεν έγινε ποτέ.

Στις 7 Αυγούστου του 2018, ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση που απαιτείται για να πληρώσει για μια πιθανή εξαγορά της Tesla στα 420 δολάρια ανά μετοχή.

«Σκέφτομαι να αγοράσω την Tesla $420. Xρηματοδότηση, εξασφαλισμένη.» ανέφερε στην ανάρτησή του

«Ο μόνος λόγος για τον οποίο η κίνηση δεν είναι βέβαιη είναι επειδή εξαρτάται από την ψήφο ενός μετόχου», έγραψε επίσης,

Μετά από μια εβδομάδα, η εταιρεία είπε ότι τελικά δεν είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση κι ο Μασκ ανέφερε ότι ήταν τα σχόλια των μετόχων που τον έκαναν να αλλάξει γνώμη για τη συμφωνία.

Από την πλευρά τους οι μέτοχοι υποστήριξαν ότι έχασαν δισεκατομμύρια δολάρια λόγω του tweet, αφού η τιμή της μετοχής έπεσε κατακόρυφα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ωστόσο, υποστήριξε ότι πίστευε πως είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας και ότι δεν διέπραξε απάτη με κινητές αξίες.

Να σημειωθεί ότι ο Έλον Μασκ, έχει ήδη καταβάλει 20 εκατ. δολάρια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για το tweet ενώ η Tesla έπρεπε να καταβάλει άλλα 20 εκατ. δολάρια. Η SEC απομάκρυνε επίσης τον Musk από πρόεδρο της Tesla ως αποτέλεσμα του tweet.

Κατά τη διάρκεια των σχεδόν εννέα ωρών που βρισκόταν στο εδώλιο, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είπε: «Το γεγονός ότι τουιτάρω κάτι δεν σημαίνει ότι ο κόσμος θα το πιστεύει ή ότι θα ενεργήσει ανάλογα»

Οι εννέα ένορκοι χρειάστηκαν λιγότερο από δύο ώρες για να καταλήξουν στην ετυμηγορία τους το απόγευμα της Παρασκευής, σχολιάζει το BBC.

Ο Μασκ ήθελε η δίκη του να διεξαχθεί στο Τέξας, όπου εδρεύει η Tesla. Θεωρούσε ότι δεν θα είχε μία δίκαιη δίκη στο Σαν Φρανσίσκο, ωστόσο, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, χαιρέτησε την απόφαση.

Είμαι βαθύτατα ευγνώμων για την ομόφωνη διαπίστωση της αθωότητας Μου από τους ενόρκους”.

Δείτε επίσης: Έλον Μασκ: «Επιστρέφει» στην Tesla

Loading

Play