Ελβετία: 8χρονος νίκησε έναν γκαρντ μετρ στο σκάκι και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ

Σε ένα σπουδαίο επίτευγμα έφτασε ο ανήλικος Άσουαθ Καουσίκ από τη Σιγκαπούρη, αφού κατάφερε να νικήσει στο σκάκι έναν γκαρντ μετρ, σπάζοντας έτσι το παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο 8χρονος συμμετείχε στο τουρνουά Burgdorfer Stadthaus Open της Ελβετίας και κατάφερε να επικρατήσει του 37χρονου Πολωνού Γιάτσεκ Στόπα, κι έτσι σύμφωνα με την ιστοσελίδα chess.com πλέον είναι ο νεότερος παίκτης σκάκι που νίκησε έναν γκαρντ μετρ στο κλασσικό σκάκι. Να σημειωθεί πως είναι 8 ετών, 6 μηνών και 11 ημερών.

propoli

«Ήταν πραγματικά συναρπαστικό και υπέροχο. Είμαι περήφανος για την παρτίδα μου, τον τρόπου που έπαιξα και προπαντός επειδή κάποια στιγμή ήμουν σε δύσκολη θέση, αλλά κατάφερα να επιστρέψω», δήλωσε περιχαρής ο οκτάχρονος σκακιστής

Ο κάτοχος του προηγούμενου ρεκόρ ήταν ο Λεονίντ Ιβάνοβιτς από τη Σερβία, ο οποίος είχε νικήσει τον 59χρονο Βούλγαρο Μίλκο Πόπτσεφ. Ο Ιβάνοβιτς όμως είναι πέντε μήνες μεγαλύτερος από τον Καουσίκ.

Tο προηγούμενο ρεκόρ κρατούσε από τον περασμένο μήνα ο Λεονίντ Ιβάνοβιτς από τη Σερβία, ο οποίος νίκησε στο σκάκι τον 59χρονο Βούλγαρο Μίλκο Πόπτσεφ κι έγινε ο πρώτος οκτάχρονος που κέρδισε ποτέ σε κλασική παρτίδα έναν γκραντ μετρ. Μόνον που ο Ιβάνοβιτς είναι κατά πέντε μήνες μεγαλύτερος του Καουσίκ.

Ο νέος κάτοχος του σχετικού ρεκόρ γεννήθηκε στην Ινδία και ζει με την οικογένειά του στη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με τον πατέρα του, άρχισε να παίζει σκάκι στο ίντερνετ όταν ήταν τεσσάρων ετών.

Το 2022 έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής στο «γρήγορο σκάκι» στο οποίο οι παίκτες δεν έχουν πολύ χρόνο να ελέγξουν τις κινήσεις τους.

«Μέχρι τότε δεν γνωρίζαμε πώς θα τα πήγαινε στη διεθνή σκηνή», είπε ο πατέρας του. Την περασμένη χρονιά ο Ασουάθ Καουσίκ κατάφερε κι άλλες επιτυχίες μεταξύ των οποίων και δύο ισοπαλίες με αντιπάλους γκραντ μετρ.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Πως η Αστυνομία συνέλαβε τον 23χρονο που έριξε κροτίδα στο ματς ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Loading