Ο επικεφαλής των βουλγαρικών αποστολών στην Ανταρκτική, καθηγητής Κρίστο Πιμπίρεφ, δήλωσε στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων (BTA) ότι η 33η βουλγαρική αποστολή στην Ανταρκτική ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες της ομάδας μέχρι στιγμής, ξεπερνώντας τις προσδοκίες αυτής.
Στην αποστολή εργάστηκαν ειδικοί από διάφορους επιστημονικούς κλάδους, και ανάμεσα στα βασικότερα σημεία της αποστολής ήταν η συλλογή ζωντανών δειγμάτων. Επιστήμονες από την Κολομβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία και την Πορτογαλία συμμετείχαν στην αποστολή, η οποία περιλάμβανε και γυρίσματα για την παραγωγή δύο ντοκιμαντέρ.
«Έχουμε θέσει υψηλό πήχη στην έρευνά μας (…) και εργαζόμαστε στον τομέα της μικροβιολογίας. Έχουμε ένα σχέδιο για τη μελέτη ζυμομυκητών της Ανταρκτικής με στόχο τη δημιουργία νέων φαρμάκων κατά του καρκίνου. Κάνουμε σημαντικές μελέτες εκεί για όλη την ανθρωπότητα», είπε ο Πιμπίρεφ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ