Έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό ο κινεζικός πύραυλος που πλησίαζε ανεξέλεγκτος τη Γη

Έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό ο κινεζικός πύραυλος που πλησίαζε ανεξέλεγκτος τη Γη

Ότι απέμεινε χάθηκε στην άβυσσο της θάλασσας

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσε ο κινεζικός πύραυλος που βρισκόταν εκτός ελέγχου, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το βράδυ η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία.

Τα εξαρτήματα 23 τόνων του πυραύλου εισήλθαν στην ατμόσφαιρα πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό και ότι απέμεινε από την καύση, χάθηκε στην άβυσσο της θάλασσας.

Οι κατοικημένες περιοχές που είχαν τεθεί σε κατάσταση alert ως πιθανές για την πτώση του πυραύλου ήταν το μεξικανικό θέρετρο του Κάμπ Σαν Λούκας και οι Φιλιππίνες, καθώς και περιοχές της Νότιας Αμερικής, ενώ το πιθανότερο σημείο που έδιναν οι ειδικοί, ήταν ο Βόρειος Ειρηνικός Ωκεανός.

Ο κινεζικός πύραυλος Long March 5B-Y3, τα εξαρτήματα του οποίου είχαν τεθεί εκτός ελέγχου σε τροχιά γύρω από τη Γη, είχε εκτοξευθεί στις 24 Ιουλίου, για να παραδώσει τη μονάδα Wentian στον Διαστημικό Σταθμό Tiangong της Κίνας.

Η Διαστημική Διοίκηση των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την επανείσοδο των συντριμμιών.

Τις τελευταίες ώρες πριν ο ενισχυτής πυραύλων πέσει από την τροχιά, μια κατοικημένη περιοχή του Μεξικού στη χερσόνησο Μπάχα Καλιφόρνια, κοντά στο Κάμπο Σαν Λούκας, βρισκόταν στην πιθανή πορεία των συντριμμιών, σύμφωνα με εκτίμηση της Aerospace Corporation.

Επειδή το ενισχυτικό στάδιο έτρεχε γύρω από την τροχιά της Γης κάθε 90 λεπτά, το ακριβές σημείο που θα έπεφτε από τον ουρανό ήταν αδύνατο να προβλεφθεί.

Οι εκτιμήσεις της πορείας του πυραύλου πριν πέσει στον Ινδικό

Την πορεία του κινεζικού πυραύλου, ο οποίος κινούνταν εκτός ελέγχου στην ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης παρακολουθούσαν οι επιστήμονες, υπολογίζοντας τα τελευταία δεδομένα που είχαν στη διάθεσή τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Αεροδιαστημικής εταιρείας πριν μπει στην ατμόσφαιρα, ο κινεζικός πύραυλος ήταν πολύ πιθανό να καταπέσει στη θάλασσα, και συγκεκριμένα στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, αφού περνούσε πάνω από τα νησιωτικα συμπλέγματα των Φιλιππίνων, της Ινδονησίας και της Γουινέας, αλλά και το Μεξικό.

Δείτε επίσης: Αισιοδοξία από Κομισιόν για την ενεργειακή επάρκεια: «Η ΕΕ θα επιβιώσει» ανέφερε η Κάντρι Σίμσον

Loading

Play