Πηγή: BBC

Επίθεση στο Σίδνεϊ | Αυτή είναι η 38χρονη μητέρα που σκοτώθηκε προσπαθώντας να προστατεύσει το μωρό της

Η 38χρονη Άσλι Γκουντ που πέθανε προστατεύοντας το μωρό της από μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ το Σάββατο ήταν ένας «εξαιρετικός άνθρωπος», λέει η οικογένειά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη είχε την κόρη της αγκαλιά όταν επιτέθηκε ο άνδρας. Στην προσπάθεια να το προστατεύσει δέχθηκε χτυπήματα με το μαχαίρι που κρατούσε ο δράστης. Μάρτυρες, λένε, ότι όταν η ίδια – βαριά τραυματισμένη πια – έδωσε το μωράκι της στα χέρια ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο ώστε να βγουν και να σώσουν το παιδί.

propoli

«Η μητέρα μαχαιρώθηκε και… ήρθε με το μωρό και μου το πέταξε και [εγώ] κρατούσα το μωρό», είπε ένας άνδρας στο Nine News.

Το εννιά μηνών μωράκι χειρουργήθηκε και είναι καλά, είπε η οικογένεια.

Λίγο μετά τις 15:00 τοπική ώρα το Σάββατο, ο Joel Cauchi, 40 ετών, σκότωσε έξι ανθρώπους σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ. Ειδικότερα, ο δράστης σκότωσε πέντε γυναίκες και έναν άνδρα στην επίθεση και τραυμάτισε πολλές άλλες. Πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν μοναχικό αστυνομικό, ο οποίος έχει χαιρετιστεί ως «ήρωας».

Η αστυνομία είπε ότι η επίθεση πιθανότατα «σχετιζόταν με την ψυχική υγεία» του κ. Cauchi, ο οποίος είχε ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Η οικογένεια της Άσλι Γκουντ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη τους στην ιατρική ομάδα στο Νοσοκομείο Παίδων του Σίδνεϊ, την αστυνομία και τους δύο άνδρες που «φρόντιζαν το μωρό μας όταν η Άσλι δεν μπορούσε».

Loading