Ερντογάν: «Μπορούμε να μιλήσουμε για κάποιες θετικές εξελίξεις μεταξύ εμάς και των ΗΠΑ»

«Μπορούμε να πούμε ότι ο αριθμός των θεμάτων, στα οποία σκεφτόμαστε με ίδιο τρόπο ή συμφωνούμε με τις ΗΠΑ, αυξάνεται» ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για τις θετικές εξελίξεις ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ αναφέροντας ότι πλέον οι δύο χώρες δείχνουν να συμφωνούν σε περισσότερα θέματα.

propoli

Την ώρα που επέστρεφε από την Αίγυπτο μίλησε σε δημοσιογράφους και είπε:

«Μπορούμε να μιλήσουμε για κάποιες θετικές εξελίξεις μεταξύ εμάς και των ΗΠΑ ως αποτέλεσμα αυτών των πρόσφατων βημάτων που κάναμε. Αυτή τη στιγμή, το κλίμα στο Κογκρέσο είναι θετικό. Ομοίως, θετικές φωνές προέρχονται από τη Γερουσία. Μπορούμε να πούμε ότι ο αριθμός των θεμάτων, στα οποία σκεφτόμαστε με ίδιο τρόπο ή συμφωνούμε με τις ΗΠΑ, αυξάνεται. Δεν υπάρχει αρνητική πορεία αυτή τη στιγμή, αντίθετα, υπάρχουν θετικές εξελίξεις».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι αρμόδιοι υπουργοί των ΗΠΑ μεταφέρουν επίσης στους ομολόγους τους στην Τουρκία ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις.

«Μας είπαν ότι “κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Έχετε δει την επιστολή του κ. Μπάιντεν με την υπογραφή του” και εμείς τους είπαμε: “είδατε κι εσείς το δικό μας έγγραφο έγκρισης (σ.σ. για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ) με υπογραφή. Πάνω απ’ όλα, είδατε την απόφαση του Κοινοβουλίου μας και μας ευχαριστήσατε ο ένας μετά τον άλλο. Κι εμείς περιμένουμε εσάς τώρα από εδώ και πέρα”», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τέλος, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι ο πρωθυπουργός της Σουηδίας επικοινώνησε μαζί του στο τηλεφωνο και του εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ, «γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι το βήμα που κάναμε είναι προς θετική κατεύθυνση».

Δείτε επίσης: Συνάντηση Ερντογάν και Αλ Σίσι στο Κάιρο

Loading