(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ερντογάν: «Έχουμε επιδείξει ισχυρή βούληση για την επίλυση των ζητημάτων με το Ισραήλ και την Ελλάδα»

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συμμετείχε στο επενδυτικό συνέδριο του τουρκοαμερικανικού επιχειρηματικού συμβουλίου για τη γειτονική χώρα.

Ο Πρόεδρος της γείτονος μίλησε για ισχυρή βούληση της χώρας του να λύσει τα ζητήματά της με το Ισραήλ και την Ελλάδα και να πετύχει το στόχο της πλήρους εντάξεως στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

propoli

«Έχουμε επιδείξει ισχυρή βούληση για την επίλυση των ζητημάτων με το Ισραήλ και την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, συναντηθήκαμε με τους πρωθυπουργούς και των δύο χωρών και συζητήσαμε τα θέματα της ατζέντας μας» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στον ανανεωμένο διάλογό μας με την Αίγυπτο. Εξακολουθούμε να διατηρούμε τον στόχο μας για πλήρη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τα εμπόδια και τις αδικίες που έχουμε υποστεί εδώ και 60 χρόνια» προσέθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τι σχολίασαν τα γειτονικά ΜΜΕ

Τα Μέσα της Τουρκίας σχολιάζουν τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της γειτονικής χώρας αλλά και τις δηλώσεις που έγιναν αργότερα. Όπως αναφέρουν, υπάρχει η επιθυμία να συνεχιστεί αυτό το καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο χωρών ενώ στέκονται και στην κλιματική κρίση και στη συνεργασία στο θέμα της μετανάστευσης.

«Ερντογάν και Μητσοτάκης συμφώνησαν: Θα συνεργαστούν για το μεταναστευτικό», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας «Turkiye», σχολιάζοντας πως: «Γνωρίζοντας ότι το ζήτημα της μετανάστευσης είναι μια κοινή πρόκληση, οι δύο χώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα».

«Η Ελλάδα θέλει να αυξήσει τη συνεργασία με την Τουρκία», σχολιάζει το TRT Haber.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης δήλωσε πως θέλει να εμβαθύνει τη συνεργασία με την Τουρκία για την κλιματική κρίση και την παράνομη μετανάστευση» αναφέρει το δίκτυο Haber Global, τονίζοντας ότι γι’ αυτά τα θέματα μπορεί να υπάρξουν συμφωνίες και να πέσουν υπογραφές στο Ανώτατο Στρατηγικό Συμβούλιο Ελλάδας – Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν υποδέχθηκε τον Μητσοτάκη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας «Yeni Safak», στο οποίο επισημαίνεται: «Έχοντας επίγνωση ότι το θέμα της μετανάστευσης αποτελεί κοινή πρόκληση και για τις δύο χώρες, επιτεύχθηκε συμφωνία για συνεργασία για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος».

Η εφημερίδα «Sabah» σχολιάζει τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν σε άρθρο με τίτλο: «Έντονη διπλωματική κίνηση στις ΗΠΑ: Ο Πρόεδρος Ερντογάν υποδέχτηκε τον Μητσοτάκη».

«Σχετικά με τη συνάντηση ο Πρόεδρος Ερντογάν σχολίασε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Μακάρι η συνάντησή μας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι επωφελής για τις χώρες μας και την περιοχή μας».

Δείτε επίσης: Συνάντηση Μητσοτάκη με επενδυτές στη Νέα Υόρκη – «Δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας η Ελλάδα»

Loading