Ερντογάν: «Οι ισραηλινές επιθέσεις δεν μπορούν να δικαιολογηθούν»

Στις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στη Γάζα αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της Συνόδου Κορυφής για την Παγκόσμια Δράση για το κλίμα, COP28, που διεξάγεται στο Ντουμπάι.

Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας ανέφερε πως τα όσα γίνονται στη Γάζα συνιστούν έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ζήτησε να καταδικαστούν και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

propoli

«Οι ισραηλινές επιθέσεις που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 16.000 αθώους Παλαιστίνιους πολίτες, η πλειοψηφία των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες, δεν μπορούν με κανένα τρόπο να δικαιολογηθούν», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε: «Αυτό που συνέβη στην Γάζα είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Είναι έγκλημα πολέμου. Όσοι διέπραξαν αυτό το έγκλημα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου», είπε.

Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε τη θέση της Τουρκίας ότι «τα πρόσφατα γεγονότα έφεραν για άλλη μια φορά στο φως την κρισιμότητα της ίδρυσης ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με βάση τα σύνορα του 1967, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του».

Όπως τόνισε η χώρα του είναι έτοιμη να αναλάβει «οποιαδήποτε και όλες τις ευθύνες» που θα προκύψουν ενώ πέρασε και πάλι το μήνυμα ότι «ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε» εννοώντας τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δείτε επίσης: Ήχησαν σειρήνες στο Ισραήλ: Πυρά και εκρήξεις στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Loading