Ευρώπη: Πάνω από 50 εκατ. τα συνολικά κρούσματα του κορονοϊού – πλησιάζουν τους 1,3 εκατ. οι θάνατοι

Η Ευρώπη έγινε η πρώτη περιφέρεια του κόσμου όπου ξεπεράστηκε το όριο των πενήντα εκατομμυρίων μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Από την αρχή της πανδημίας σημειόνονται συνολικά 50 εκατ. κρούσματα του κορονοϊού στην Γηραιά Ήπειρο, ενώ οι συνολικοί θάνατοι ανέρχονται σχεδόν στους 1.3 εκατ.. Εβδομαδιαίως, η Ευρώπη επιβεβαιώνει περίπου ένα εκατομμύριο κρούσματα.

propoli

Ταυτόχρονα, η πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα έχει εντοπιστεί σε 100 χώρες και πλέον αποτελεί την κύρια μετάλλαξη της ασθένειας, απειλώντας την οικονομία της Ευρώπης με κλείσιμο αγορών.

Παρά το μέγεθος του πληθυσμού της, η Ευρώπη παραμένει μια από τις περιφέρειες του κόσμου που υφίστανται τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία· καταγράφει μέχρι εδώ πάνω από το ένα στα τέσσερα από το σύνολο των κρουσμάτων (το 27%) και κάπου τον έναν στους τρεις θανάτους (το 31%).

Πέρασαν 194 ημέρες προτού η περιφέρεια να φθάσει από τα 25 στα 50 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα· ωσότου το σύνολο των μολύνσεων να φθάσει τα πρώτα 25 εκατομμύρια πέρασαν 350 ημέρες, κατά την ανάλυση των δεδομένων από το Ρόιτερς. Οι αριθμοί κρουσμάτων επρόκειτο να πολλαπλασιαστούν δεδομένης της νέας μετάλλαξης σε συνδυασμό με την άρση των μέτρων από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading