Η Βαρσοβία καταδικάσθηκε σήμερα να καταβάλλει πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ ημερησίως διότι δεν έβαλε τέλος στις δραστηριότητες του πειθαρχικού οργάνου του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
H εισαγωγή του παραπάνω θεσμού βρέθηκε στο επίκεντρο της δικαστικής μεταρρύθμισης που επιβλήθηκε από την υπερσυντηρητική κυβέρνηση του Κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) που κυβερνά την Πολωνία, ανακοίνωσε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η επιβολή αυτής της οικονομικής κύρωσης κατά της Βαρσοβίας είχε ζητηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει εκκινήσει σειρά διαδικασιών επί παραβάσει κατά της Πολωνίας για παραβίαση του κράτους δικαίου και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Στο κόκκινο ο κορονοϊός σε Ουγγαρία και Πολωνία: Κατέγραψαν τα περισσότερα κρούσματα από τον Απρίλιο
- ΕΕ: Εγκρίθηκαν τα πρώτα εμπορικά αντίμετρα κατά των ΗΠΑ λόγω δασμών
- Γερουλάνος για τους δασμούς: Ο Μητσοτάκης βλέπει τα πυρά και κρατάει σφεντόνα
- Υποσχέσεις από τον Γιαμάλ: «Η Μπαρτσελόνα μπορεί να κερδίσει το τρεμπλ»
- Γερμανία: Ιστορική συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης από Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες
- Ευρωπαϊκή Ένωση: Ενέκρινε δασμούς ως αντίποινα στους δασμούς του Τραμπ, σε εφαρμογή από τις 15 Απριλίου
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr