Φάλαινα σε αιχμαλωσία: «Η πιο μοναχική φάλαινα» χτυπά το κεφάλι της στη δεξαμενή (video)

Φάλαινα σε αιχμαλωσία: «Η πιο μοναχική φάλαινα» χτυπά το κεφάλι της στη δεξαμενή (video)

«Παρακαλούμε δείτε το και κοινοποιήστε. Αυτή η σκληρότητα πρέπει να τελειώσει. #FreeKiska», φωνάζουν εθελοντές που μάχονται κατά της αιχμαλωσίας των ζώων.

Η Κίσκα (Kiska) η τελευταία σωζόμενη φάλαινα δολοφόνος σε θαλάσσιο πάρκο στο Οντάριο του Καναδά, που έχει ονομαστεί η πιο «μοναχική φάλαινα στον κόσμο» μαγνητοσκοπήθηκε να χτυπάει με δύναμη το κεφάλι της στα τοιχώματα της δεξαμενής της.

Τα πλάνα της όρκας καταγράφηκαν από τον ακτιβιστή Φιλ Ντέμερς, ο οποίος εργαζόταν στο πάρκο. Ο ίδιος μοιράστηκε το βίντεο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης με τη λεζάντα: «Αυτό το βίντεο τραβήχτηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2021. Ακτιβιστές κατά της αιχμαλωσίας μπήκαν στο MarineLand και είδαν την Κίσκα, την τελευταία σωζόμενη όρκα να χτυπάμε δύναμη το κεφάλι της στον τοίχο. Παρακαλούμε δείτε το και κοινοποιήστε. Αυτή η σκληρότητα πρέπει να τελειώσει. #FreeKiska». 

Ο κ. Ντέμερς είπε ότι η Κίσκα, τώρα 44 ετών, γεννήθηκε στις ακτές της Ισλανδίας και βρίσκεται σε αιχμαλωσία από το 1979. Είναι μόνη από το 2011, καθώς όλες οι άλλες όρκες πέθαναν, συμπεριλαμβανομένων των πέντε βρεφών της. 

«Η Κίσκα είναι χωρίς σύντροφο από το 2011 και στερείται κάθε πτυχή του κοινωνικού πολιτισμού που θα είχε βιώσει στην άγρια φύση. Οι όρκες, και μάλιστα όλες οι φάλαινες και τα δελφίνια, είναι εξαιρετικά εύκολο να πεθάνουν σε αιχμαλωσία» τόνισε.

Τα άγρια ζώα χρειάζονται χώρο και ερεθίσματα και αυτό δεν είναι δυνατό, εάν είναι αιχμάλωτα

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως οι ελέφαντες και τα θαλάσσια κήτη δεν μπορούν να έχουν τη φροντίδα που χρειάζονται σε ζωολογικούς κήπους, δελφινάρια, ή άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις. Μάλιστα υπάρχουν αρκετές αναφορές για ζώα που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά, με σκοπό να φαίνονται χαρούμενα, δεδομένου ότι πολλοί ζωολογικοί κήποι θέλουν να αποφύγουν να χαλάσουν τη φήμη τους.

Μια μελέτη που διεξάχθηκε στη Βρετανία για την καλή διαβίωση κάθε ελέφαντα σε αιχμαλωσία, έδειξε ότι το 75% αυτών ήταν υπέρβαροι και μόνο το 16% μπορούσε να περπατήσει φυσιολογικά. Επιπλέον οι αφρικανικοί ελέφαντες ζουν τρεις φορές περισσότερο στην άγρια φύση από ό,τι σε αιχμαλωσία, ενώ το 40% των νεογέννητων λιονταριών στους ζωολογικούς κήπους πεθαίνουν με το αντίστοιχο ποσοστό στη φύση να είναι 30%. Το ποσοστό μπορεί να φαίνεται παρόμοιο, αλλά σκεφτείτε ότι το ένα τρίτο των λόγων που πεθαίνουν στην άγρια φύση δεν υπάρχουν στους ζωολογικούς κήπους.

Δείτε επίσης: Θρίλερ στο Μεσολόγγι: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στο ακατοίκητο νησάκι Αη-Σώστης

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading

Play