Φιλιουόλο: «Ο ιός οπισθοχωρεί, τα νοσοκομεία πρέπει να αρχίσουν να επιστρέφουν σε φάση κανονικότητας»

Ο ειδικός επίτροπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ιταλία, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας.

«Στην χώρα μας, ο κορονοϊός άρχισε οπισθοχωρεί. Τα νοσοκομεία πρέπει να επιστρέψουν, σταδιακά, σε φάση κανονικότητας», δήλωσε ο Φιλιουόλο.

propoli

Παράλληλα, τόνισε ότι «το 88,3% των πολιτών άνω των 12 ετών έχουν εμβολιαστεί με δυο δόσεις κατά του ιού, και 35 εκατομμύρια κατοίκων -σε σύνολο 60- έχουν κάνει και την τρίτη».

Σύμφωνα με τον Ιταλό ειδικό επίτροπο για την αντιμετώπιση της πανδημίας «Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες ο εμβολιασμός με δυο δόσεις αγγίζει σχεδόν το 90%, με μόνη εξαίρεση τα παιδιά, τα οποία δεν ξεπερνούν, ακόμη ,το 35%.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τα νέα κρούσματα συνεχίζουν να μειώνονται. Μπαίνουμε σε μια νέα φάση, αλλά ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί και πρέπει, σίγουρα, να παραμείνουμε σε επιφυλακή», δήλωσε στην La Repubblica ο στρατηγός Φιλιουόλο.

Επιβεβαίωσε, τέλος, ότι «προς το παρόν, στην Ιταλία δεν έχει προγραμματισθεί η χορήγηση μιας τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά της covid 19».

Δείτε επίσης: Πορτογαλία: Χαλαρώνει τους περιορισμούς για τους ταξιδιώτες με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Loading