Γ. Φλωρίδης: Πρωτοφανής κατρακύλα και θεσμικός παραλογισμός η επίθεση στην Δικαιοσύνη από τους πολιτικούς αρχηγούς και τους εκπροσώπους των κομμάτων

Γ. Φλωρίδης: Πρωτοφανής κατρακύλα και θεσμικός παραλογισμός η επίθεση στην Δικαιοσύνη από τους πολιτικούς αρχηγούς και τους εκπροσώπους των κομμάτων

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, χαρακτήρισε την επίθεση από τους πολιτικούς αρχηγούς και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων της Αντιπολίτευσης κατά της Δικαιοσύνης ως πρωτοφανή, απίστευτη, απαράδεκτη κατρακύλα και θεσμικό παραλογισμό. Η επίθεση αυτή προήλθε κατόπιν της ανακοίνωσης της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σχετικά με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Αναλύοντας τη σοβαρότητα των γεγονότων, ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι η επίθεση, η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της εισαγγελέως και συνεπώς κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης, υπερέβη κάθε θεσμικό όριο. Επισήμανε ότι οι επικριτές, οι οποίοι αντέτειναν με αφορμή την έκδοση ενός 300σέλιδου πορίσματος, ομολόγησαν στη Βουλή πως δεν το έχουν μελετήσει, γεγονός που έχουν επεσήμαναν στο πόρισμα ότι περιγράφονται σημαντικά στοιχεία. Άρα, δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν το αποδεικτικό υλικό που υπάρχει ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φλωρίδης υπογράμμισε την παραλογιστική διάσταση του ζητήματος: Κι ενώ όλοι ομολόγησαν την άγνοιά τους, επιτέθηκαν με τρόπο πρωτοφανή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον εισαγγελέα που διαχειρίστηκαν την προκαταρκτική έρευνα. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι ζητούν από τη Βουλή πράγματα που δεν γνωρίζουν, αντί να μελετήσουν πρώτα το πόρισμα.

Συμπλήρωσε ότι η στάση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού προς μία ανεξάρτητη εξουσία, ενώ υπογράμμισε ότι η πραγματική κρίση προκύπτει από τη συμπεριφορά των πολιτικών αρχηγών. Ο κόσμος αποστρέφει το βλέμμα του από την πολιτική τη στιγμή που βλέπει επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης με ανεύθυνο τρόπο, όπως τόνισε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη αντίφαση, όταν έπειτα από διευκρινίσεις του αντεισαγγελέα πριν μια εβδομάδα, αποθεώθηκε εκείνη η έρευνα, ενώ η αντίφασή της έχει προκαλέσει ερωτήματα. Ο κοινός αριθμός που παρακολουθείται από το predator και την ΕΥΠ δεν μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος ‘κοινός κέντρο παρακολούθησης’, τόνισε. Μάλλον αναδεικνύει τη σύγχυση και το επίπεδο της γενικής συζήτησης γύρω από τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια..

Τέλος, σχολίασε την αποφυγή των πολιτικών αρχηγών ν’ αναφέρονται στα συμπεράσματα των Ανεξάρτητων Αρχών, οι οποίες έχουν διατυπώσει ξεκάθαρα ότι δεν αποδείχθηκε η χρήση παράνομου λογισμικού από κρατικούς φορείς. Αυτό είναι μια επαναλαμβανόμενη δήλωση, συμπλήρωσε.

Στην παρέμβασή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την ανησυχία του για την στροφή της συζήτησης σε αθέμιτες διαστάσεις και κάλεσε τον κόσμο να κρίνει τις ενέργειες και στάσεις που παρατηρούνται στην κατεύθυνση αυτή.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading