Η εκστρατεία χορήγησης της αναμνηστικής, τρίτης δόσης του εμβολίου για την Covid-19 ξεκίνησε σήμερα στη Γαλλία, από τους ηλικιωμένους και τους πιο ευάλωτους πολίτες, με στόχο να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των εμβολίων
Με την αναμνηστική δόση «θα είστε καλυμμένοι για τους επόμενους μήνες», είπε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, μιλώντας σε έναν πολίτη που επρόκειτο να κάνει την 3η δόση σε ένα εμβολιαστικό κέντρο στο Παρίσι.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός σημείωσε ότι ήδη 200.000 άνθρωποι έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν.
Η φάση αυτή αφορά τους πολίτες άνω των 80 ετών, τους ανοσοκατεσταλμένους και άλλους που ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως καρκινοπαθείς σε φάση χημειοθεραπείας ή νεφροπαθείς που κάνουν αιμοκάθαρση.
«Πρέπει να έχουν περάσει 6 μήνες (από την προηγούμενη δόση) για να κάνετε την επόμενη, υπενθύμισε ο Βεράν.
Η εκστρατεία αυτή θα επεκταθεί τις επόμενες εβδομάδες και σε όλα τα άτομα άνω των 65 ετών, στους παχύσαρκους και τους διαβητικούς. Από τις 11 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η χορήγηση αναμνηστικής δόσης και στους τροφίμους προνοιακών δομών.
Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι η εκστρατεία αυτή αφορά συνολικά 18 εκατομμύρια Γάλλους.
- Αγώνες σπριντ 2026: Νέες πίστες και κανονισμοί στην Φόρμουλα Ένα
- Έκθεση Ντράγκι: Αδράνεια και εφησυχασμός ένα χρόνο μετά
- Δοκιμή του MG3 Hybrid+ με 195 ίππους: Ένας υβριδικός πρωταγωνιστής στην κατηγορία των hatchback
- Ο Νετανιάχου προσπαθεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αμυντική βιομηχανία
- Βουλγαρικό Πολεμικό Ναυτικό: Επιτυχής καταστροφή μη επανδρωμένου σκάφους στη Μαύρη Θάλασσα
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr