Γαλλία: Εκτεταμένα επεισόδια στις διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά (ΦΩΤΟ)

Στους δρόμους για άλλη μια ημέρα οι Γάλλοι, διαδηλώνοντας κατά της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Εδώ και πολλές εβδομάδες οι Γάλλοι αντιδρούν με μαζικές πορείες στις ρυθμίσεις που επιχειρεί να περάσει ο Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με το όριο συνταξιοδότησης.

propoli

Σε πολλές από τις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, αρχής γενομένης από το Παρίσι και τη Λιόν, σημειώθηκαν συγκρούσεις της αστυνομίας με ομάδες διαδηλωτών προσκείμενες, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και στα λεγόμενα «κίτρινα γιλέκα».

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και, όπως ανακοίνωσε, προέβη σε δεκάδες συλλήψεις για πράξεις βίας, όπως το σπάσιμο βιτρινών και το κάψιμο αυτοκινήτων.

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης το παρόν έδωσε στη συγκέντρωση του Παρισιού ο επικεφαλής της αριστερής συμπαράταξης Ζαν-Λικ Μελανσόν, ενώ από το χώρο της ακροδεξιάς, που παραδοσιακά δεν συμμετέχει στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, η Μαριν Λε Πέν γιόρτασε με οπαδούς του κόμματος της τη «γιορτή του Έθνους».

Η κεντρώα κυβέρνηση του Μακρόν θεωρεί πως η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, στο πλαίσιο της οποίας η ηλικία συνταξιοδότησης αυξήθηκε στα 64 από τα 62 έτη, έχει τελειώσει. Ωστόσο συνδικάτα και μερικά μέλη της αντιπολίτευσης δεν έχουν εγκαταλείψει τον αγώνα και θέλουν να εμποδίσουν την εφαρμογή του νομοσχεδίου την 1η Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης: Ιταλία: Οι πανηγυρισμοί των οπαδών της Νάπολι προκάλεσαν σεισμό 2 ρίχτερ (ΦΩΤΟ)

Loading