Γαλλία: Συγκρούσεις και τραυματισμοί μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σε διαμαρτυρία κατά του ανοίγματος σήραγγας

Χθες Σάββατο (17.6.2023) στη Σαβοΐα της Γαλλίας, περισσότεροι από 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με διαδηλωτές κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας διάνοιξης σήραγγας που θα εξυπηρετεί σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας στις Άλπεις.

Περίπου 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κοιλάδα Μοριέν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη διάνοιξη σήραγγας που θα εξυπηρετεί τη σιδηροδρομική σύνδεση της Λυών της Γαλλίας με το Τορίνο της Ιταλίας και τελικά ξέσπασαν επεισόδια.

propoli

Ανάμεσά τους ήταν σχεδόν 300 κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν με πέτρες στους αστυνομικούς. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας απάντησαν με δακρυγόνα.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν περισσότεροι από 10 αστυνομικοί ενώ αναφέρθηκε ο τραυματισμός ενός διαδηλωτή, σύμφωνα με τον νομάρχη Φρανσουά Ραβιέ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανάν γνωστοποίησε τον αριθμό των τραυματισμένων αστυνομικών μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

Στη διάρκεια συνοριακών ελέγχων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 400 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων μαχαίρια και σφυριά, ενώ 96 «γνώριμοι στις υπηρεσίες ασφαλείας» εστάλησαν πίσω στην Ιταλία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Δείτε επίσης: Ισραήλ: Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα – 100.000 άνθρωποι στο Τελ Αβίβ

Loading