Γάζα: Κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις για ανακωχή, σύμφωνα με το BBC

Η νύχτα προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Οι προσπάθειες για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα απέτυχαν, σύμφωνα με πηγή του BBC που είναι προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις που βρίσκεται στη Ντόχα.

propoli

Παρά την επανέναρξη των αεροπορικών επιδρομών νωρίς το πρωί της Παρασκευής, μετά από μια εβδομάδα εκεχειρίας, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν στο παρασκήνιο, με την ελπίδα να παραταθεί περαιτέρω η προσωρινή παύση των συγκρούσεων.

Την ίδια ώρα πάντως, ο κρατικός φορέας ενημέρωσης της Αιγύπτου αναφέρει ότι το Κάιρο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψει η εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως μετέδωσε το OPEN, η νύχτα προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη. Τις τελευταίες ώρες οι επιθέσεις έχουν πυκνώσει και διακρίνονται ξεκάθαρα πύραυλοι που στοχεύουν τη Λωρίδα της Γάζας.

Συνεχώς στο Ισραήλ ακούγονται εκρήξεις και πυρά, αλλά και οι σειρήνες, καθώς η Χαμάς απαντά με ρίψεις ρουκετών προς την πλευρά του Ισραήλ, με τις περισσότερες εξ’ αυτών να αποκρούονται από το Iron Dome. Οι κάτοικοι σπεύδουν ξανά προς τα καταφύγια, μετά από τις σχετικές εντολές των Αρχών του Ισραήλ.

Δείτε επίσης: Η Χαμάς εξακολουθεί να κρατά 137 ομήρους – Ποιοι είναι οι αιχμάλωτοι στη Γάζα

Loading