Γάζα: Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Αιγύπτου θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για κατάπαυση

Οι πρόεδροι της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, και της Αιγύπτου, συμφώνησαν χθες Σάββατο να συνεργαστούν προκειμένου να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο του Ισραήλ.

Κατά τη συνάντηση τους, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή, με εστίαση στην κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας. Συμφώνησαν να ενεργήσουν περαιτέρω προς την κατεύθυνση της κατάπαυσης του πυρός και υπογράμμισαν την ανάγκη για δράση από τη διεθνή κοινότητα σε αυτό το θέμα.

propoli

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόπειρα εγκρίσεως ανθρωπιστικής εκεχειρίας από τον ΟΗΕ απέτυχε λόγω αρνητικής ψήφου από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Αίγυπτος εκφράζει ανησυχία για το ενδεχόμενο μαζικής εξόδου των πληθυσμών από τη Γάζα και τις επιπτώσεις που αυτό θα είχε στην περιοχή. Ο πρόεδρος Σίσι αντιτίθεται σθεναρά στον εξαναγκαστικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων στην έρημο του Σινά, όπως προτείνουν ορισμένοι ισραηλινοί πολιτικοί.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο πόλεμος έχει επίπτωση στις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται στην Αίγυπτο. Ο πρόεδρος Σίσι αναμένεται να επανεκλεγεί για την τρίτη θητεία του, παρά την αυξανόμενη δυσαρέσκεια λόγω οικονομικών προβλημάτων στη χώρα.

Δείτε επίσης: Πάνω από 7.000 νεκροί Παλαιστίνιοι μαχητές από την έναρξη του πολέμου

Loading