Γάζα: Περικυκλώθηκε η πόλη Τζαμπάλια

Πολύ κοντά σε συμφωνία για να σταματήσουν τουλάχιστον προς το παρόν τα πυρά είναι το Ισραήλ και η Χαμάς την ώρα που ο ισραηλινός στρατός επιτίθεται ολοένα και περισσότερο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ως αντάλλαγμα για την κατάπαυση του πυρός θα δοθούν κάποιοι όμηροι.

propoli

«Το κίνημα έδωσε την απάντησή του στους αδελφούς από το Κατάρ και στους μεσολαβητές. Πλησιάζουμε στη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός», ανέφερε ο ηγέτης της Χαμάς, ο Ισμαήλ Χανίγια, σε λακωνικό μήνυμά του στα αραβικά που εστάλη σε διεθνή πρακτορεία ειδήσεων από το γραφείο του. Από την πλευρά του το Ισραήλ πάντως έχει διαψεύσει μέχρι στιγμής τις πληροφορίες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το αν «είναι κοντά συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς» απάντησε «πιστεύω».

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Μπεν Γκιβρ σε ανακοίνωσή του τάχθηκε κατά της συμφωνίας ανταλλαγής ομήρων.

«Είμαι πολύ ανήσυχος επειδή γίνεται λόγος για κάποια συμφωνία. Μας κρύβουν πράγματα και δεν μας λένε την αλήθεια. Οι φήμες λένε ότι το Ισραήλ πρόκειται να κάνει και πάλι ένα μεγάλο λάθος, παρόμοιο με τη συμφωνία Σαλίτ».

Πριν από 12 χρόνια και μετά από συμφωνία, το Ισραήλ απελευθέρωσε περισσότερους από 1.000 Παλαιστίνιους τους οποίους τους αντάλλαξε με τον όμηρο στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.

Ο Μπεν Γκιβρ δήλωσε ότι το Ισραήλ μπορεί να είναι έτοιμο να κάνει «μια συμφωνία που μπορεί να φέρει καταστροφή».

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν από τον στρατό του Ισραήλ, έχει περικυκλωθεί η πόλη Τζαμπάλια από χθες το βράδυ η οποία βρίσκεται στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα ο στρατός ανέφερε ότι είναι έτοιμοι για μάχη, με τις χερσαίες δυνάμεις να επιτίθενται σε «τρομοκρατικούς στόχους».

Μεταξύ των στόχων που δέχθηκαν επίθεση ήταν τρία τούνελ κοντά στην Τζαμπάλια, όπου «είχαν καταφύγει οι τρομοκράτες». Όπως τονίζουν οι IDF έχουν βρει όπλα σε κατοικές και παιδικά δωμάτια.

Δείτε επίσης: Κοντά σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός Χαμάς και Ισραήλ

Loading