Στην συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο της Πολωνίας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκονται.
«Όλοι οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν καταστήσει σαφές ότι καταδικάζουν σθεναρά την εκμετάλλευση ευάλωτων ατόμων από το καθεστώς Λουκασένκο για να πιέσει τις γειτονικές χώρες», σημείωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ προσθέτοντας ότι «αυτό είναι απάνθρωπο και κυνικό».
«Βλέπουμε μεγάλη και ασυνήθιστη συγκέντρωση δυνάμεων σε συνδυασμό με επιθετική ρητορική και παραπληροφόρηση από τη Μόσχα», επισήμανε ο ΓΓ της Συμμαχίας.
«Καλούμε λοιπόν τη Ρωσία να είναι διαφανής, να μειώσει τις εντάσεις και να αποκλιμακώσει», προσέθεσε.
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι «το ΝΑΤΟ παραμένει σε εγρήγορση και συνεχίζει την παροχή πολιτικής και πρακτικής υποστήριξης στην Ουκρανία.»
Τέλος, σημείωσε ότι «αυτό δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία και βοηθά την Ουκρανία να αμυνθεί στην επιθετικότητα».
Δείτε επίσης: Ρωσία: Το εμβόλιο Sputnik-M προκαλεί κυτταρική ανοσία στους εφήβους
- Αυστηρή προειδοποίηση από τη Fed σχετικά με τις συνέπειες των δασμών
- Νέα δεδομένα από τα ΝΕΑ της Πέμπτης
- Χάκινγκ στα Σιάτλ: Η φωνή του Μπέζος καλεί τους πεζούς να μην φορολογήσουν τους πλούσιους
- Το πανόραμα του Champions League – Τα ζευγάρια των ημιτελικών και η πορεία προς τον τελικό
- Ρεάλ – Άρσεναλ 1-2: Μαγικές Κανονιές στη Μαδρίτη, Σκοπός η Παρί