Γερμανία: 14χρονος συνελήφθη για τη δολοφονία ενός 6χρονου αγοριού

Στη Γερμανία, ένας 14χρονος θεωρείται “ισχυρά ύποπτος” για τον θανάσιμο τραυματισμό με μαχαίρι ενός έξι ετών αγοριού στο Πράγκστντορφ της περιοχής Μεκλεμβούργου-Πομερανίας.

Ο εισαγγελέας περιγράφει το εγκληματικό περιστατικό ως “απίστευτη βαρβαρότητα και βαναυσότητα”.

propoli

Στις 14 Σεπτεμβρίου, το μικρό αγόρι, με το όνομα Τζόελ, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένο κοντά σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε συνοδευθεί εκεί από τον 14χρονο, τον οποίο γνώριζε από τη γειτονική περιοχή, καθώς οι δύο οικογένειες ζούσαν στο ίδιο χωριό με 580 κατοίκους.

Ενώ οι γονείς αναζητούσαν το αγόρι τους, ο 14χρονος προσπαθούσε να παραπλανήσει την έρευνα παρέχοντας ψευδή στοιχεία.

«Είχαμε από την αρχή μια υποψία, αλλά δεν ήταν αρκετή προκειμένου να προχωρήσουμε σε σύλληψη υπόπτου», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο εισαγγελέας της υπόθεσης Τιμ Βίσμαν.

Όπως είπε, ο 6χρονος υπέκυψε πολύ γρήγορα στα τραύματά του και το νεαρό αγόρι συνελήφθη σήμερα και τέθηκε υπό κράτηση, κάτι το οποίο, εξήγησε, θεωρείται ασυνήθιστο σε αυτή την ηλικία. «Δεν έδειξε να συγκινείται κατά τη σύλληψή του», σημείωσε ο κ. Βίσμαν.

Η επιθετική συμπεριφορά του 14χρονου ήταν πάντως ήδη γνωστή στο Πράγκσντορφ. «Γνωρίζαμε από την έρευνα ότι έχει ήδη συμπεριφερθεί επιθετικά και σε άλλα παιδιά στο παρελθόν», ανέφερε ο επικεφαλής της ανάκρισης Όλαφ Χίλντεμπραντ, ενώ διευκρίνισε ότι μέχρι τώρα δεν είχε φθάσει στις αστυνομικές αρχές.

Έκανε δε λόγο για «έγκλημα του οποίου η βαρβαρότητα και η βαναυσότητα είναι πραγματικά άνευ προηγουμένου». Σύμφωνα με την BILD, ένας γείτονας είχε καταγγείλει στο τοπικό Γραφείο Νεολαίας ότι ο 14χρονος συχνά απειλούσε άλλα παιδιά με μαχαίρι ζητώντας τους χρήματα, αλλά, όπως είπε, η απάντηση ήταν «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Δείτε επίσης: Ρωσία: Στη φυλακή για άλλα 19 χρόνια ο Ναβάλνι

Loading