Η απόφαση σχετικά με την παράδοση 100 τεθωρακισμένων οχημάτων Marder στην Ουκρανία θα ληφθεί «άμεσα», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ
Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, η κατασκευάστρια Rheinmetall προσπαθεί να εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια εξαγωγής από την κυβέρνηση, με στόχο τα πρώτα οχήματα να είναι επιχειρησιακά έτοιμα εντός των προσεχών εβδομάδων. Τα εν λόγω συστήματα αποσύρονται σταδιακά από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις και αντικαθίστανται από τα Puma. Πριν από την παράδοσή τους στην Ουκρανία θα πρέπει όμως να επισκευαστούν. Σύμφωνα με την εταιρία, τα πρώτα 20 θα μπορούσαν να είναι έτοιμα σε 6 έως 8 εβδομάδες, ενώ άλλα 50 θα παραδίδονταν εντός 5 έως 6 μηνών.
Η Rheinmetall έχει ζητήσει ακόμη άδεια προκειμένου να παραδώσει άρματα μάχης Leopard 1, του προηγούμενου άρματος μάχης από αυτό που χρησιμοποιεί σήμερα η Γερμανία (Leopard 2).
Δείτε επίσης: Γερμανία: Ποια είναι η δημοφιλέστερη υπουργός – Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση και τον καγκελάριο Σολτς
- Κακοκαιρία: Έκτακτο μήνυμα 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα στη Χίο, Σάμο και Ικαρία
- Λας Πάλμας: Ένα πολύτιμο βαθμό στο Βίγκο
- Ζωδιακές Προβλέψεις: Οδηγίες και προειδοποιήσεις για τα ζώδια σήμερα [Τρίτη 01.04.2025]
- Σφοδρές βροχές στη Μύκονο: Εξαιρετικά υψηλές καταγραφές από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
- Σημαντική αύξηση των ενοικίων γραφείων στην Αθήνα – Ανάλυση ανά περιοχή