Ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Όλαφ Σολτς δέχθηκε πολύ ήρεμα την κριτική της Μέρκελ για το γεγονός ότι δεν απέκλεισε μετεκλογικά κυβερνητική συνεργασία.
«Η δήλωσή της δεν με εξέπληξε. Ως πρώην πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) έπρεπε να δώσει αυτήν την απάντηση. Παρ ‘όλα αυτά, συνεχίζω να συνεργάζομαι καλά με την καγκελάριο», είπε σε σημερινή συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό SWR.
Η Μέρκελ εχθές μίλησε για την διαφορά που έχει με το κόμμα της Αριστερας: «Σχετικά με αυτό το θέμα απλώς υφίσταται μια τεράστια διαφορά απόψεων για το μέλλον της Γερμανίας μεταξύ εμού και του Όλαφ Σολτς. Μαζί μου δεν επρόκειτο ποτέ να γίνει ένας κυβερνητικός συνασπισμός στον οποίο να συμμετέχει η Αριστερά» δήλωσε συγκεκριμένα η Μέρκελ.
Δείτε επίσης: Ισραήλ: Δηλώνει αντίθετο στα σχέδια Μπάιντεν για προξενείο των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ
- Αγκαλιάζοντας την τεχνητή νοημοσύνη: Πώς οι μεγαλύτεροι εργαζόμενοι στην Ελλάδα προσαρμόζονται στην αλλαγή
- Απολογισμός 7 ετών: Ο Άκης Σκέρτσος αναλύει το κυβερνητικό έργο
- Ατλάντα: Οικονομικές επιλογές για το Μουντιάλ 2026 σε μετακίνηση και γήπεδο
- Νέα συνεργασία ΟΑΚΑ και Χαροκοπείου Πανεπιστημίου: Μια στρατηγική κίνηση για τον αθλητισμό
- Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο: Έξι συλλήψεις και κατασχέσεις
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

