Γερμανία: Διαδηλωτές για το κλίμα εισέβαλαν σε δύο αεροδρόμια

Διαμαρτυρίες για το κλίμα προκάλεσαν αναστάτωση σε δύο γερμανικά αεροδρόμια νωρίς το πρωί της Πέμπτης, τη στιγμή που κορυφώνεται το κύμα εξόδου για τις καλοκαιρινές διακοπές στη χώρα

Το αεροδρόμιο του Αμβούργου ανακοίνωσε διακοπή της λειτουργίας του. Οι προγραμματισμένες πτήσεις ανεστάλησαν από τις 6:10 π.μ. (τοπική ώρα) λόγω αστυνομικής επιχείρησης για την απομάκρυνση των ατόμων που συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες, οι οποίες έλαβαν χώρα στους χώρους προσγείωσης και απογείωσης των αεροσκαφών.

propoli

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αεροδρομίου, περίπου 330 απογειώσεις και προσγειώσεις με 50.000 επιβάτες ήταν προγραμματισμένες για την Πέμπτη, ημέρα έναρξης των σχολικών διακοπών στο Αμβούργο.

Οι λειτουργίες πτήσεων δεν θα αποκατασταθούν έως ότου διασφαλιστεί ότι όλα τα άτομα έχουν απομακρυνθεί, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το αεροδρόμιο.

Καθυστερήσεις λόγω διαμαρτυριών στις εγκαταστάσεις του ανέφερε και το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ στη δυτική Γερμανία.

Η ομάδα διαμαρτυρίας Letzte Generation (Τελευταία Γενιά), τα μέλη της οποίας συχνά πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία σε δημόσιους χώρους, λεωφόρους, καθώς και εγκαταστάσεις αεροδρομίων στη Γερμανία σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ανήρτησε τα σχετικά βίντεο σε λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα.

Δείτε επίσης: Λαβρόφ: Στη Βαγδάτη για να συζητήσει τις διμερείς σχέσεις και την ενεργειακή συνεργασία

Loading